Keskiviikkoiltana kenraaliharjoitus: ”Kesän tuntua pelissä”

Antti Hartikainen oli sivussa halli-SM -alkuturnausottelusta Oulun Lippoa vastaan sekä myös ensimmäisestä ulkona pelatusta harjoitusottelusta. Nyt mies puhkuu intoa sarjakauden alla.

Jymy pelaa viimeisen harjoitusottelun ennen virallisen sarjakauden alkua tänään keskiviikkona Kempeleen Kiriä vastaan. Sarjanousija Kempeleen Kiri on sattumalta myös sama joukkue, joka saapuu kauden avausottelussa vieraaksi Hiukan pesäpallostadionille. Harjoituspelin ja kauden avauksen väliin jää ainoastaan 8 yötä.

– Osaksi tästä on hyötyä siinä mielessä, kun vastustaja on sarjanousija ja siellä on sellasia pelaajia, joita vastaan ei ole pelattu, vuonna 2013 vuoden pelaajana palkittu Antti Hartikainen pohtii.

– Omiin pelillisiin asioihin tässä kuitenkin keskitytään nyt ensisijaisesti.

Hartkainen pääsi pitkästä aikaa pelihommiin lauantain harjoituspelissä Lippoa vastaan. Loukkaantuminen piti hänet sivussa talven viimeisestä halli-SM -alkusarjaottelusta ja ensimmäinen ulkona pelattu harjoituspeli jäi kokematta, sillä Hartikainen oli vielä toipilaana oltuaan sairaana.

– Minulle se lauantain peli oli varmaan tietyllä tavalla sarja-avaus. Ilmakin oli sellainen, että oli kesän tuntua pelissä, Hartikainen hymyilee.

Jymy ja Kempele kohtaavat siis myös sarja-avauksessa 12.5. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18 alkavassa ottelussa, joten nyt puhutaan todellisesta kenraaliharjoituksesta.

– Koen kyllä olevani valmis kauteen, vaikka toisaalta eihän sitä ikinä ei ole valmis, sillä pitkin kesää tatsi alkaa löytyä ja tulee rutiini tiettyihin juttuihin, Hartikainen pyörittelee.

Todellinen poliitikon vastaus!

Sotkamon Jymy pelaa viimeisen harjoitusottelun Hiukan pesäpallostadionilla keskiviikkona 4.5. Kempeleen Kiriä vastaan klo 17.30. Otteluun on vapaa pääsy, mutta yleisöllä on mahdollisuus maksaa vapaaehtoinen kannatusmaksu, joka ohjataan suoraan A-poikajunioreiden toimintaan.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen