Ketsuppipullo aukesi toisella jaksolla

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 1-0 (4-4, 10-1)

Ottelun tilastot

Kuten Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen ounasteli ennakossa, Koskenkorva on vaarallinen joukkue. Tämän se osoitti ensimmäisellä jaksolla Juuso Myllyniemen iskettyä pallon etutilanteessa kunnarin ja kahden juoksun arvoisesti 2-jatkeelta kohti edesmennyttä Shell-huoltoasemaa.

– Pesäpallo on mahtava laji silloin, kun itseluottamus on tapissa, Myllyniemi leiskautti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Tämä kolmen juoksun karkumatka ei kuitenkaan riittänyt jaksovoittoon, sillä Jymy kampesi kuin kampesikin tasoihin Immo Rautiaisen lyönnillä kolmannessa vuorossa. Kotijoukkue sai vielä mahdollisuuden nousta rinnalta ohikin Immo Rautiaisen lyöntivuorolla neljännessä vuoroparissa, mutta jakso päättyi lopulta tasatilanteeseen vääräksi vedotun syötön kopahtaessa lautaseen ja muuttuessa näin viimeiseksi lyönniksi, kahdeksi paloksi ja vuoronvaihdoksi.

– Voitto on arvokas, kolme pinnaa olisi ollut vielä mukavampi. Harmittaa, että se menetettiin läpilyöntiin, mikä on ollut meidän murheenkryyninä tässä nyt pitkän aikaa, Jymyn parhaaksi palkittu Jani Komulainen kommentoi.

Toisella jaksolla Jymy pääsi pakoon jo ensimmäisessä vuorossa, jossa perijymyläiseen tapaan avattiin jakso ryminällä: neljä juoksua toisen jakson ensimmäisen aloittavalla riittivät painamaan ilmajokisten päät alas. Jakso päättyi lopulta juoksuin 10-1, Koskenkorvan ainokaisen synnyttyä harhaheitolla.

– Se oli aika lailla tiedossa kopissa mitä tulee tapahtumaan ja sen vain annettiin tapahtua, Koskenkorvan pelinjohtaja Tomi Niskanen manasi.

Sotkamon Jymyn tiivis pelitahti saa jatkoa heti tiistaina, jolloin joukkue matkustaa Jyväskylän Kirin vieraaksi Hippokselle. Tuo peli alkaa klo 18 eikä sitä poikkeuksellisesti radioida.

-AH