Kevätkausi päättyy klassikkoon: ”Kauden tärkein peli tähän asti”

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 20.6. klo 18

Osta lippu ennakkoon tästä

Pesiskansaa hemmotellaan juhannuksen alla: Viime syksyn mestari ja kauteen ennakkosuosikkina lähtenyt Vimpelin Veto saapuu Hiukan pesäpallostadionille kevätkauden päätösottelussa. Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen Saarikentällä kesäkuun alussa, jolloin Veto oli parempi suoraan jaksoin 2-0. Sarjataulukon osalta tilanne on myös mielenkiintoinen otteluun lähdettäessä, sillä Vimpelin Veto ja Joensuun Maila ovat tasapisteissä (35) sarjan kärjessä ja Jymy kolmantena kolmen pisteen perässä (32).

– Kauden tärkein peli tähän asti. Odotus on iso hyvälle ottelulle, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen lataa.

Sarjataulukko on kärjen osalta kiharainen, sillä joukkueiden välillä on nähty paljon ristiin pelaamista (ks. taulukko jutun lopussa). Vieraspelikiertueella Jymy hävisi loppuottelupaikoista taisteleville Kouvolan Pallonlyöjille ja Joensuun Mailalle, mutta sai pelinsä uomiinsa Kiteen Rantakentällä sunnuntaina.

– Ei oltu omalla tasolla räpylässä. Hyvän ja huonon päivän ero on saatava pienemmäksi. Räpylä kun kestää, niin se antaa mahdollisuuden voittaa myös Vimpeliä vastaan, Kuosmanen perkaa.

Tänään vastakkain ovat myös lyöjätilaston ykkönen ja kakkonen; Roope Korhonen ja Janne Mäkelä. Roopella lyötyjä on 1+55, Mäkelällä 3+48.

Kestävää ulkopeliä tarvitaan, sillä Kuosmanen arvioi niin Vimpelin kuin Jymynkin hakevan illan ottelussa läpilyöntejä.

– Molemmilla on lyöntivoimainen porukka ja kun nopeus jalalla riittää, niin liikaa ei voi lähteä ulkopelissä peruuttelemaan, koska silloin taas takatilannemäärä kasvaa liian isoksi.

Jymy lähtee otteluun samalla kokoonpanolla, kuin sunnuntaina Kiteetä vastaan, jolloin Markus Tuikka ja Kosti Rautiainen vaihtoivat sisäpelissä päikseen paikkaa. Markuksesta tuli numero 5 ja Kostista numero 7.

– Haettiin keskipalkkiin yksi juoksija lisää. Se päätös tehtiin ihan juoksuvoiman vuoksi. Jos kärjellä ei kulje, niin ei tarvitse liian pitkälle sitä peliä viedä, Kuosmanen kertoo.

Kainuun Prikaati esittelee ottelutapahtumassa paikan päällä omaa kalustoaan ja järjestää kentällä klo 17.30 alkaen toimintanäytöksen. Lisäksi tapahtumassa on mukana kainuulaisia yhdistyksiä esittelemässä omia toimintojaan satavuotiaan Suomen juhlavuonna. Peli alkaa klo 18.

Kärkijoukkueiden keskinäiset ottelut:

Vimpelin Veto: Voittanut kotona Jymyn, Hävinnyt kotona Joensuulle ja vieraissa Kouvolalle (4 pistettä)
Joensuun Maila: Voittanut kotona Jymyn ja vieraissa Vimpelin, hävinnyt kotona (Tukholmassa) Kouvolalle (6 pistettä)
Kouvolan Pallonlyöjät: Voittanut kotona Jymyn ja Vimpelin sekä vieraissa Joensuun ja hävinnyt vieraissa Jymylle (8 pistettä)
Sotkamon Jymy: Voittanut kotona (Helsingissä) Kouvolan, hävinnyt vieraissa Vimpelille, Joensuulle ja Kouvolalle (3 pistettä)