Kinkkinen Kitee Jymyn vieraaksi

Sotkamon Jymyn tiukka pelitahti miesten Superpesiksessä jatkuu tiistai-illan huippuottelulla Kiteen Pallo-90 vastaan. Kitee on ollut kauden yksi suurimmista ylisuorittajista. Lukkarinsa Toni Laakson johdolla joukkue on haastanut vastoin ennakko-odotuksia kaikki kärkijoukkueet loukkaantumisista huolimatta.

– Paljon on Kitee loukkaantumisista kärsinyt, mutta oli heillä kokoonpano mikä tahansa, niin heidän peli-identiteettiinsä kuuluu luja usko voittoon. Kitee on äärimmäisen vaarallinen porukka, joka nojaa omiin vahvuuksiin, pelaa taktisesti hyvää pesäpalloa ja he eivät kuvia kumartele, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen makustelee.

Jymy pelasi menneenä viikonloppuna kaksi vieraspeliä, joista kotiintuomisina oli viisi sarjapistettä. Pistemenetys Kouvolan Pallonlyöjiä vastaan teki sen, että taistelu runkosarjan voitosta tiivistyi. Ero Vimpelin ja Sotkamon välillä on vain kolme sarjapistettä. Joukkueet kohtaavat torstaina Hiukassa,

– Sarja on ennätysmäisen tasainen. Moneen vuoteen ei ole ollut tällaista, että jokainen joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä tässä vaiheessa runkosarjaa, oli sitten kyse pudotuspelipaikasta tai kotiedusta, Korhonen korostaa.

Etupelaaja Jere Vikström toipui sormivammastaan yli viikonlopun. Häntä tuurannut Onni Määttä onnistui mainiosti.

– Jeren kunnon kanssa mennään päivä kerrallaan. Uskon, että hän pelaa tällä viikolla.

Se on selvää, että Jymy kaipaa tiistai-illan ottelusta täyttä pistepottia. Joukkue ei halua antaa runkosarjan voiton lipua käsistään. Nyt eletään aikoja, jolloin pelataan asetelmia jo pudotuspelejä ajatellen. Vaikka sarjatilanne on tasainen, ei Jymyn fokus karkaa liian kauaksi horisonttiin.

– Niihin juttuihin pitää keskittyä, mihin itse vaan voidaan vaikuttaa, eli omaan tekemiseen ja seuraavaan peliin. Turha on miettiä vielä huomista pidemmälle, Korhonen muistuttaa.

Sotkamon Jymyn ja Kiteen Pallo kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla tiistaina 5.8. klo 18.

Liput ennakkoon:

Sotkamo: Intersport Piipponen
Vuokatti: Holiday Club Katinkulta, Break by Sokos hotel Vuokatti
Kajaani: K-Citymarketin infopiste