Kitee kumottu – huomenna jatketaan

Sotkamon Jymy – Kiteen Pallo (1-0, 6-5)

Ei tarvinnut Roope Korhosen manailla säätilaa tänä perjantaina (ks. otteluennakko), vaikka iltaa kohti aavistuksen jäähtynyt ilmatila saattoi tuntuakin katsomon puolella turhan kolealta.

Jos sää viileni, ottelu puolestaan parani hetki hetkeltä. Vielä ensimmäisellä jaksolla juoksuja ei nähty kuin yksi kappale, joskin se tuli Toni Kohosen upealla 2-jatkeelle suuntautuneella kumuralyönnillä. Muutoin ensimmäinen jakso tahkottiin juoksuitta ja paukut mitä ilmeisemmin säästeltiin toisen jakson varalle.

– Peli oli nousujohteinen niin sisällä kuin ulkona. Ensimmäisellä jaksolla ei tehty töitä ulkona niin sanottujen tyhjien tilanteiden kanssa, mutta nostettiin sitäkin pelin aikana, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertaa.

Toisella jaksolla Jymy vaikutti karkaavan heti ensimmäisessä sisävuorossa Roope Korhosen, Toni Kohosen ja Immo Rautiaisen yksittäisillä iskuilla, mutta mitä vielä: ensin Kiteen Sami Partanen iski pystymailalla kavennuksen heti seuraavassa vuorossa, jonka jälkeen vuoron sai Kasperi Laasonen. Laasonen sinkautti pallon etupesien ollessa täynnä 2-jatkeelta maisemaan aina kohti Hiukan pesäpallostadionin takaporttia, kotiuttaen Jonit Matikaisen sekä Tervon ja kiertäen itse kunniaa.

Roope Haapsalo Sotkamo Sotkamon Jymy

Jymyn paidassa debytoi vuonna 1997 syntynyt Roope Haapsalo. Tilastomerkinnät jäivät vielä toistaiseksi tekemättä.

Kun Sami Partanen onnistui vielä toistamiseen, tilanne oli vierailijoiden eduksi jo 5-3.

– Se oli hyvä veto, vaikka siinä taittolinjat vähän kämmättiin. Pitää katsoa vielä videolta uudestaan, Kuosmanen muisteli.

Jymyn kotiuttajilla ruuti oli kuitenkin kuivaa, minkä seurauksena keikahtanut tilanne ei pelästyttänyt ja takaa tultiin rinnalle ynnä ohi. Toni Kohonen, Immo Rautiainen ja Roope Korhonen löivät kaikki kaksi juoksua mieheen.

– Vaikka toisella jaksolla päästettiinkin viisi juoksua, oli se selkeästi parempi jakso kokonaisuutena. Tekeminen oli vahvaa myös yksilötasolla, kuten Markus Tuikka ulkopelissä, Immo Rautiainen kokonaisvaltaisesti ja myös Niko (Korhonen) ja Niilo (Piiponniemi) toimi erittäin hyvin, Kuosmanen summasi.

Jymyn kokoonpano

1. Niko Korhonen
2. Niilo Piiponniemi
3. Jani Komulainen
4. Toni Kohonen
5. Immo Rautiainen
6. Markus Tuikka
7. Kosti Rautiainen
8. Topi Korhonen
9. Janne Hyvönen
10. Roope Korhonen
11. Altti-Jussi Ronkainen
12. Roope Haapsalo

Harjoitusottelut jatkuvat Hiukan pesäpallostadionilla huomenna vappuaattona klo 12 Oulun Lippoa vastaan. Yleisöllä on mahdollisuus maksaa vapaaehtoinen kannatusmaksu, joka ohjataan suoraan A-poikajunioreiden toimintaan.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo