Kitee saapuu viikon päätösvieraaksi

Sotkamon Jymyn kolmen kotiottelun viikko on edennyt viimeiseen kohtaamiseen, kun Kiteen Pallo saapuu Sotkamon Jymyn vieraaksi sunnuntaina. Kiteen joukkueessa on paljon jymyläisittäin tuttua, sillä Jymy-kasvatit Jere Vikström ja Joni Tervo siirtyivät viime syksynä joukkueen rivistöön Sotkamosta, minkä lisäksi joukkueen pelinjohtajana toimii Jymyn takavuosien lyöjäjokeri Mikko Huotari.

Huotari on hyvin tuttu varsinkin Jymyn kapteeni Jani Komulaiselle. Miehet ovat läheisiä ystäviä.

– Mikko on oikein hyvä tuttu minulle. Olemme tehneet yhdessä paljon töitä viime vuosien aikana ja olihan Mikko aikanaan minun pelinjohtajakin C-junioreissa, Komulainen muistelee.

– Tuttuus tuo myös oman haasteensa peliin, sillä Mikko tuntee meidänkin joukkueen todella hyvin, Komulainen jatkaa.

Huotari onkin vienyt Kiteelle sotkamolaista pelitapaa. Se näkyy Komulaisen mukaan niin sisä- kuin ulkopelissä.

– Ulkopelissä he pelaavat ykköstilanteen erittäin aggressiivisesti ja vähän riskilläkin. Tämän lisäksi Kiteen ylivoimaisesti parhaalle sisäpelaajalle Toni Laaksolle annetaan rajatonta vastuuta, Komulainen ynnäilee.

– Laakso pelaa tällä hetkellä esimerkiksi vaihtotilanteita hyvin samalla tavalla kuin meikäläinenkin.

Kiteellä on käynnissä tuplaviikonloppu, sillä heillä oli lauantaina vieraspeli Alajärven Ankkureita vastaan, joka päättyi tiukkojen vaiheiden jälkeen kovassa noususuhdanteessa olevan Alajärven voittoon. Kiteellä oli Alajärveä vastaan ongelmia ulkopelissä, jossa nähtiin paljon räpylävirheitä.

– Uskoisin, että tuollaisen ottelun jälkeen Mikko kertoo joukkueelle, että Hiukassa heillä ei ole mitään hävittävää. Tämä tarkoittaa sitä, että he pelaavat joko todella hyvän ottelun, tai niska naksahtaa nopeasti.

Komulainen uskoo kuitenkin, että pääsääntöisesti hyvin tällä kaudella pelannut Kitee ei tule nöyristellen peliin. Ottelun voiton kannalta ratkaisevat tekijät tulevat kapteenin suusta sen enempää vatuloimatta.

– Miedän kannalta tärkeää pelissä ovat jaksojen alut ja Kiteen ulkokentän paineistaminen.

Sotkamo ja Kitee kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 5.7. klo 17 alkavassa ottelussa. Liput ennakkoon pääset hankkimaan Jymykaupasta.

-AH