Kitrolta kolme pistettä – Roope rikkoi 3000 kärkkärin rajapyykin

Alajärven Ankkurit  Sotkamon Jymy 0-2 (6-8, 3-6)

Ottelun tilastot

Kainuulaiset jatkoivat voittojen tiellä, vaikka Kitron kuuluisa aurinko meinasikin tuoda oman kipakan lisämausteen illan runkosarjamatsiin. Jymy oli kuitenkin kuskina läpi ottelun ja onnistui jaksojen aluissa. Roope Korhonen rikkoi kautta aikain kuudentena pelaajana 3000 kärkilyönnin rajapyykin.

Vierasputkessa pelaava Jymy sai jatkettua voittoputkeaan Alajärven kustannuksella. Pienillä kokoonpanomuutoksilla Kitrolle matkanneet kainuulaiset saivat hyvät aloitukset molemmille jaksoille. Elmeri Purmonen tuli keulaan ja Jere Heikkinen jokerinuttuun, Jere Vikström hyppäsi ykköstilanteen purkajaksi, mutta muuten kokoonpano pysyi pääpiirteittäin samana. Aapo Komulainen voitti hutunkeiton ja vei vierailijat ulkopeliin. Jymy sai nollattua Ankkurit ensimmäisessä sisävuorossa ja siirtyi täyttävällä johtoon, kun Juuso Latun kakkosrajaleikkuri karkasi ulkopelaajan räpylästä jatkeelle ja tänään numerolla kolme pelannut Kalle Kuosmanen kipitti kotiin. Sitä seuraavasta ajotilanteesta Roope Korhonen niittasi Hannes Pekkisen juoksun arvoisesti kotitaipaleelle. Kakkoskeulaan numerolle kuusi hypännyt Iivari Vihanto puhkoi kakkossauman ja kotiutti kopparipari Jussi Korhosen. Aleksanteri Huotari sivalsi vielä vuoron neljännen tikin lyömällä viimeiselle tapin yli pallon väliin ja nestori Korhosen tuodessa.

Petteri Kortelainen rikkoi kotijoukkueen kuparisen toisessa vuorossa ja Joona Peltokangas toi. Seuraavan yrityksen Komulainen hyydytti kärpäsellä ja Jymy sai vuoron poikki. Lopettavalla Jymy löi puita uuniin: Roope Korhonen rokotti ajotilanteessa Ankkureiden koppariparia ja kiersi kunniaa ohittamalla edellä juosseen Heikkisen. Vuoron neljännen juoksun kolmosjatkekumuralla löi Komulainen ja vastikään kolmoselle Roopen kunniajuoksun jälkeen jäänyt Heikkinen toi.

Kolmannessa vuorossa Ankkurit sai sisäpelin käyntiin ja kun kuvioon lisätään myös Kitron v-mäinen aurinko, niin hurmokseen äitynyt kotijoukkue kavensi kolmella. Kortelaisen ohella kotiutuksissa onnistui myös Juho Ihamäki sekä Tuukka Etula. Tilannetta ei yhtään helpottanut se, että vaikka Jymy pelasi koko lyöntikierroksen mittaisen sisävuoron, niin tulos jäi laihaksi. Neljännessä vuorossa alajärviset sai vielä lisää höyryä koneeseen, kun Elmeri Koivusalmi löi kunnarin tyhjään kenttään ja toi tuplajuoksun Etulan lyönnistä. Jymy kuitenkin kokosi rivinsä ja päätti jakson 8-6 lukemiin, eikä turhaa täyttävää tarvinnut pelata.

Hannes Pekkinen taisteli etukentällä aurinkoa ja Ankkureita vastaan.

Toiselle jaksolle Jymy sai haluamansa aloituksen: Jere Vikström pinkoi Roope Korhosen kumuralla kotiin ja Jymy sai tärkeän avausjuoksun. Tämä lyöty juoksu oli samalla Roope Korhosen uran 3000:s kärkilyönti miesten Superpesiksessä. Ennen Roopea rajapyykin olivat ylittäneet Pasi Pirinen, Toni Kohonen, Juha Korhonen, Sami Haapakoski ja Henri Puputti. Ankkurit tulivat kuitenkin tasoihin omalla tasoittavallaan, kun viisi juoksua tänään lyönyt Kortelainen kihautti Elmeri Koivusalmen kotiin. Kahdella palolla vuoro kuitenkin hyytyi kakkoskärjen uuteen yritykseen.

Jymy hyökkäsi toiseen vuoroon kärjestä. Palottomasta ajolähdöstä Pekkinen ei vielä onnistunut, mutta R. Korhonen päätti jatkaa päänahkojen syöntiä kärkilyöntitilastossa: Vikström toi ja Roope sivusi Pirisen kärki vitossijaa kärkilyöntitilastossa. Jatkoajoista Heikkinen kotiutti Kuosmasen ja Vihanto koukutti vielä erinomaisesti kotitaipaleella liikahtaneen Pekkisen kotipesään. Jymy pelasi nollavuoron ja johti kahden vuoron jälkeen 4-1.

Kolmannessa vuorossa Jymy ei onnistunut, mutta Kortelainen kavensi jälleen kerran tilannetta Pyry Alasen tuodessa. Viimeisessä vuorossa Roope Korhonen piiskasi illan komeimman lyönnin: laakapallo jatkeelle, eikä Ankkureiden kolmoskoppari Etulalla ollut mitään saumaa palloon. Tällä kertaa kuitenkin kopparipari pääsi pallolle reippaasti ja esti kunnarin syntymisen. Jussi Korhonen ja Vihanto kuitenkin kirmasivat kotiin. Vaikka Jymy sai jatkaa vuoroa palottomasti, niin lisäjuoksuja ei enää nähty. Lopettavalla Ankkurit tupeksi kirin ensiksi merkkivirheeseen ja Purmonen nappasi takapalon ykköseltä. Pekkinen teki kaksi viimeistä paloa ja Jymy pääsi tuulettamaan juoksurikkaan ottelun voittoa.

Kalle Kuosmanen oli varautunut lippiksellä Kitron aurinkoon.

Jymyn parhaana palkittiin 1+7 juoksua lyönyt Roope Korhonen ja kakkospytyn nappasi yhden lyönyt ja tuonut Juuso Lattu. Ville Kotro saalisti eniten paloja (5 kappaletta) ulkopelissä ja pelasi uran 300:nnen runkosarjaottelun miesten Superpesiksessä. Kotijoukkueen kakkospalkittu oli viisi juoksua lyönyt Kortelainen ja ykkönen lukkarina häärinyt Elmeri Iivonen. Jymy vei ottelun kolmostilanteet 21-17.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn seuraava kotimatsi pelataan Marjex Stadionilla maanantaina 3. kesäkuuta, kun vieraaksi saapuu Kouvolan Pallonlyöjät. Sitä ennen Jymyllä on edessä vielä kaksi vierasottelua: kainuulaiset vierailevat Seinäjoella ja Pattijoella ennen seuraavaa kotimatsia. Hanki liput ennakkoon Jymyn kotiotteluihin osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen