Klassiko ratkesi kunnariin – Jymylle voitto kotiutuskisassa

Sunnuntai-iltapäivänä Sotkamon ja Vimpelin välisen ottelun ratkaisu venyi Saarikentällä toiseen kotiutuskisaan asti. Yli 3000 mylvivää katsojaa hiljentyivät totaalisesti, kun Toni Kohonen mäjäytti pallon koppareiden välistä Savonjokeen asti, kiertäen kunnarin ja kasvattaen Jymyn johdon kotareissa lukemiin 5-2. Yksi onnistunut kotiutus Vedolta tuohon paikkaan vielä nähtiin, mutta trilleri päättyi lopulta Jymylle jaksoin 2-1 (0-2, 3-0, 1-1, 5-3).

– Ekalla jaksolla pelasimme hyvin ulkona ja saimme ensimmäistä kertaa rikottua Jymyn keulaa, mutta toisen jakson sisäpelillämme ei vain yksinkertaisesti Jymyä vstaan saa juoksuja. Tärkeimmissä pelin ratkaisevissa tilanteissa me olimme taas jäljessä. Tätä lähemmäs voittoa ei voi kyllä enää päästä, Vimpelin pelinjohtaja Jussi Järvinen harmitteli.

Vimpelin sankari moneen otteeseen oli lyöjäjokeri Janne Mäkelä, jonka kumuralyönnit löysivät kerta toisensa jälkeen tilaa Jymyn koppareiden edestä. Mäkelä löi kaikkiaan kolme juoksua; jokaisen Vimpelin varsinaisella peliajalla iskemistä osumista.

Jymy onnistui nouseman peliin mukaan juoksuttoman ja vaivalloisen ensimmäisen jakson jälkeen heti toisen jakson ensimmäisessä vuoroparissa ykköspalkittu Roope Korhosen pussinpohjaan suuntautuneella näpäyksellä. Voitetun jakson (Jymylle syntyi kaksi lisäjuoksua) ja tasan pelatun supervuoron jälkeen edessä oli kotiutuskisa.

toni kohonen sotkamo jymy sotkamon
Toni Kohosen kunnari kotiutuskisassa ratkaisi käytännössä ottelun voiton. Kohonen on tämän lisäksi lyönyt kauden aikana kaksi kunnaria ja johtaakin näin Jymyn sisäistä kunnaritilastoa yhdessä Niilo Piiponniemen kanssa.

Jymyllä oli mahdollisuuksia jo kotiutuskisan ensimmäisellä viidellä parilla tehdä neljäkin juoksua. Ensimmäisessä parissa Jani Komulaisen hienolla välilyönnillä kotiin lähtenyt Niilo Piiponniemi paloi kotipesän kynnyksellä. Myös upealla kumuralyönnillä kolmannessa parissa juoksun lyönyt Immo Rautiainen oli likellä juosta samalla lyönnillä kunnarin, mutta kentän takana ollut mainosaidan jalka esti yrityksen.

Toni Kohonen onnistui kuitenkin upealla saumalyönnillä viimeisessä parissa, mikä olikin tarpeen, sillä Vimpeliltä onnistuivat myös Mikko Rantalahti ja Antti Kuusisto pelin siirtyessä jo toiseen kotiutuskisaan. Näin pääsimmekin raporttimme alkutekijöihin.

– Nämä pelit ovat jatkuvaa hallinnasta taistelua puolin ja toisin, välillä se on itsellä ja välillä se on kaverilla. Pelissä ei oltu alussa tappamassa ja voittamassa vaan katsomassa ja tarjoamassa paikkaa kaverille. Tauolla sitten kukin vuorollaan kierrätti vähän peiliä kasvojen edessä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen perkasi.

Jymy jatkaa voiton myötä sarjakärjessä Vimpeli kolme pistettä jäljessä ottelun vähemmän pelanneena. Seuraava ottelu pelataan tiistaina Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla Pattijokea vastaan klo 18.