Kohonen hipoo historiallista piikkipaikkaa

Kaikkien aikojen pesäpalloilija Toni Kohosen hyppysissä alkaa olla jälleen kerran yksi kaikkien aikojen merkkipaaluista, kun kautta aikain kärkilyöntitilaston ykköspaikkaa pitävä Pasi Pirinen on enää kolmen kärkilyönnin päässä ja Kohonen siirtyisi ykköspaikalle neljän kärkilyönnin turvin. Kärkipaikka on siis mahdollista saavuttaa jo torstain kotipelissä Kankaanpään Mailaa vastaan.

Pesäpalloihmiset ovat kohisseet kovasti viime päivinä, mikä mahtaa olla Kohosen oikea kärkilyöntimäärä tällä hetkellä. Suomen johtavat tilastonikkarit Martti Ruuska ja Juuso Hyvönen ovat vahvistaneet tiedon, jonka mukaan Kohosen tilastoissa on ollut kesäkuun ajan yksi kärkilyönti liikaa. Näin ollen Pasi Pirisen ja Toni Kohosen kärkilyöntimäärät ovat kaikkien aikojen listauksessa seuraavanlaiset:

1. Pasi Pirinen: 3001

2. Toni Kohonen: 2998

Virhelisä kärkilyönteihin oli sattunut toukokuussa Jymyn Helsingissä pelatussa Roadtrip-ottelussa.

– Samassa tilanteessa oli merkattu kärjensiirto kolmospesälle ja takaetenijän siirto kakkospesälle kärkilyönneillä, Juuso Hyvönen selventää.

Virhe on nyt korjattu tulospalvelussa ja ennätys on täten virallisesti neljän kärkilyönnin päässä.

Sotkamon Jymy kohtaa Hiukan pesäpallostadionilla huomenna torstaina Kankaanpään Mailan klo 18 alkavassa ottelussa. Tervetuloa katsomaan huippupesistä ja seuraamaan historiallisen rajapyykin lähestymistä! Ennakkolipun pääset ostamaan täältä.

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo