Kohonen nousee Pattijoella kautta aikain ykköseksi: ”Toni on instituutio”

Torstain vieraspelimatka Pattijoelle nostaa Toni Kohosen kaikkien aikojen ottelumäärässä miesten Superpesiksessä ykköstilalle ohi ennätyksen edellisen haltijan Pasi Pirisen. Piriselle otteluita ehti kertyä 607 kappaletta ja Kohoselle ottelu Pattijokea vastaan tulee olemaan 608. hänen urallaan.

– Kun tuota lukua rupeaa ihan oikeasti miettimään ja tarkastelemaan ja kun yhtään peliä ei käytännössä ole jäänyt väliin, niin onhan se vaan ihan älytön määrä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen hämmästelee.

Kohosen ura alkoi kesällä 1993 ja viimeisimmät ottelut, joista hän on ollut sivussa, pelattiin kesällä 1996. Tuolloinkaan Kohonen ei ollut sivussa loukkaantumisen vuoksi, vaan kaksi peliä jäi väliin seurasiirrosta johtuneen karenssin vuoksi. Tämä on ällistyttävää siinä mielessä, että Kohosen pelipaikka lukkarina vaatii mieheltä jatkuvasti esimerkiksi heittokättä rasittavia ja repiviä suorituksia.

– Ei loukkaantumisia, ei flunssaa, ei mitään. Ei sitä itsekään osaa ajatella, että Kohonen olisi poissa pelistä, ei kai sellaista päivää ole olemassakaan, Korhonen nauraa.

– En tiedä voiko sellaista sanaa käyttää, mutta Toni on instituutio.

kohonen_toni_viskaa

Vastustaja Pattijoki on tällä hetkellä runkosarjan kahdeksannella sijalla. Runkosarjasijoitus ei kuitenkaan kerro kaikkea joukkueen potentiaalista, sillä joukkue on kuitenkin tähän mennessä kaapannut voiton sarjan kolmannellä ja neljännellä sijalla majailevista mitalisuosikeista Kouvolasta ja Joensuusta.

– Viime kauteen verrattuna muutokset ovat kovimpia kotiuttajapuolella, mutta kyllä Pattijoki on taas kameleontin lailla pystynyt sopeutumaan, Korhonen kertoo.

Tällä kaudella Antti Korhonen on sisäpelin osalta tehnyt läpimurtoa sarjan kirkkaimpaan kärkeen. Tämän lisäksi profiilipelaajia ovat Timo Kallio, Jussi Kemilä ja joukkueen lukkari Topi Kosonen.

– Kosonen on joukkueen ruumiillistuma. Hän johtaa ja vie porukkaa ja on välillä itse käytännössä vastannut palojen tehtailusta, Korhonen huomauttaa.

Sotkamo ja Pattijoki kohtaavat vieraspelissä Rännärillä torstaina 11.6. klo 18. Peli kuullaan Jymyradiosta ja ennakkotunnelmia on kuultavissa klo 17.30 eteenpäin.

Päivitetty: NETTIRADIOON PÄÄSET PAINAMALLA TÄTÄ LINKKIÄ

-AH