Kohosen kunnari kellisti Kiteen

Sotkamon Jymy haki vierasvoiton Kiteen Pallosta jaksoin 1-0 (1-1, 4-3). Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen ounasteli Kiteen olevan sarjan ennakkoluuloton musta hevonen ja sitä se totta vie olikin. Tiukkaan ulkopeliin ja tulikuumiin kärkipelaajiinsa luottava karjalaisjoukkue laittoi Jymyn molemmilla jaksoilla ahtaalle.

– Kyllä tässä oli selvää kärkikamppailun tuntua. Odotukset oli matsia kohtaan kovat ja se varmasti heijastui peliin. Lataus purkautui pienenä hermostuneisuutena, Korhonen kertasi.

Hyvästä lyöntikelistä huolimatta ensimmäinen jakso oli lähinnä ulkopelin juhlaa. Jymy avasi juoksutilinsä heti ensimmäisessä vuorossa, kun Roope Korhosen lyötyä linjaan Kiteen palautusheitto sinkoutui kotipesän yli Jere Vikströmin tuodessa juoksun.

Sami Partanen oli kolmannessa vuoroparissa likellä viedä kotijoukkueen 2-1-johtoon taakse keskelle suunnatulla lyönnillä. Lyönti painui koppareiden välistä maisemaan, mutta pallon osuttua puuhun ja taittolinjan osuttua mallikkaasti kohdalleen, muuttui selvältä näyttävät kaksi juoksua yhdeksi ristiksi taululle Ville Hämäläisen palaessa kotitaipaleelle.

Tasoitus syntyi lopulta viimeisessä vuorossa Jukka Latvalan mailasta.

Kohonen löi Kiteellä kauden toisen kunnarinsa. Onnittelemassa Jani Komulainen ja Onni Määttä.
Toni Kohonen löi Kiteellä kauden toisen kunnarinsa. Onnittelemassa Jani Komulainen ja Onni Määttä.

Kohonen löi toisen jakson ratkaisun

Toisella jaksolla joukkueet jatkoivat siitä, mihin ensimmäisellä jaksolla jäivät. Matti Latvala iski ensin Kiteen 1-0 -johtoon ja Jymyn vastaus tuli vasta toisessa vuoroparissa.

Ensin Roope Korhonen tälläsi pallon väliin kotiuttaen Niko Korhosen ja seuraavaksi Toni Kohonen löi etupesien ollessa täynnä täydellisyyttä hipovan pystärin 2-jatkeelle. Pallo karkasi pöpelikköön kunnarin ja kahden tavallisen juoksun arvoisesti.

Kitee ei tästä huolimatta suostunut luovuttamaan helpolla, vaan Toni Laakson näpäytys ja Jukka Latvalan komea välilyönti toivat Kiteen vielä juoksun päähän, loppunumeroiden lopulta ollessa 4-3.

– Vähän enemmän keskelle mailaa se osui, tarkoitus oli vain vaihtaa sillä 2-jatke-lyönnillä. Osukin oikeaan kohtaan, Kohonen totesi lyönnistään vaatimattomana.

Seuraava peli on kotikentällä Hiukan pesäpallostadionilla torstaina 29.5. klo 15 Kankaanpäätä vastaan.

Ottelun tilastot

-AH