Kolme kaikkien aikojen Itä-Länsi-pesäpalloilijaa paikalla miesten ottelussa Sotkamossa

Miesten Itä-Länsi-ottelussa Sotkamossa kirjoitetaan uusi sivu suomalaiseen urheilu- ja pesäpallohistoriaan. Sotkamon Jymyn Toni Kohonen nousee kaikkien aikojen Itä-Länsi-pelaajaksi yhdessä pesäpallolegendojen Eino Kaakkolahden ja Mauri Pyhälahden kanssa. Kaikki kolme ovat omien aikakausiensa huippulukkareita ja pelanneet 16 Itä-Länsi-ottelua. Enempään ei ole kukaan muu toistaiseksi pystynyt.

Viikon päästä sunnuntaina pelattavaan miesten otteluun kannattaa saapua hyvissä ajoin paikalle. Kaakkolahti ja Pyhälahti ovat molemmat luvanneet kunnioittaa ”ilman muuta” läsnäolollaan Kohosen historiallista 16. Itä-Länsi-ottelua. Juhlallinen seremonia ja kolmen pesäpallolegendan ainutkertainen yhteisesiintyminen monituhatpäiselle yleisölle nähdään ennen klo 15 käynnistyvän ottelun hutunkeittoa.

Naisten tilastokärki, Tuula Rantanen, on myös pelannut 16 Itä-Länsi-ottelua. Nykypelaajista Idän ja Jyväskylän Johanna Vikman pelaa Sotkamossa lauantaina 12. Itä-Läntensä. Lännen ja Porin Kaisa Salmelalle ensi viikon Itä-Länsi on uran 11:s.

Miesten 78. Itä-Länsi-ottelu pelataan Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 22.7. Itä on tätä nykyä niskan päällä voitoin 36–31, 10 kertaa on päädytty tasatulokseen. Naisten arvo-otteluhistoriassa Itä riisti valtikan Länneltä kaudella 2001. 51. otteluun lähdetään Idän komennossa voitoin 25-22, kun kolme kertaa on pelattu tasan.

Lippuja Itä-Länsi -tapahtumaan voit ostaa ennakkoon lippupalvelusta.