Kolmen kunnarin ilta Ukonniemessä!

Imatran Pallo-Veikot  Sotkamon Jymy 0-2 (2-9, 3-4)

Ottelun tilastot

Jymyn vierasputki alkoi Imatran Ukonniemessä helteisessä säässä. Avausjaksolla Roope Korhonen kunnaroi Jymyn jaksovoittoon, mutta toisella jaksolla uusissa vierasasuissa esiintyneet kainuulaiset joutuivat vääntämään ja venymään aina viimeiseen vuoroon saakka. Lopulta Jymy kimmersi kuitenkin rinnalle, ohi ja puhtaaseen voittoon.

Kolmella voitolla alkukauden aloittanut kainuulaismiehistö avasi neljän pelin vierasputken Imatran Pallo-Veikkojen vieraana. Voittoputki jatkui kuin jatkuikin, vaikka kotijoukkue piti jymyläisiä toisella jaksolla ahtaalla. Iiro Haimi käskytti vierasmatkalaiset kiilaan alkukaudella tutuksi tulleessa ryhmityksessä. Aapo Komulainen palasi voittojen tielle hutunkeitossa ja vei Jymyn ulkovuoroon, joka sujuikin vakuuttavasti: kärki kiinni ja palot takapesiltä vaihtotilanteissa. Jymykään ei päässyt kuin askeleen pidemmäs, sillä Pallo-Veikot teki kaikki kolme paloa kolmospesälle.

Toisessa vuorossa Jymy käänsi ensimmäisen jakson, nollattuaan ensiksi IPV:n aloittavalla. IPV torjui Hannes Pekkisen ensimmäisen yrityksen, mutta Roope Korhosen viimeisellä lyöty sivallus painui rohkeasti pelanneiden koppareiden välistä maisemiin. Kauas Ukonniemen stadionin takametsiin sujahtaneella lyönnillä koko kenttä rullasi rauhassa neljän juoksun edestä ja Pappa Korhonen pääsi juhlimaan kesän avauskunnariaan. Jere ”Mese” Heikkinen takakentän kumura sirvahti räpylästä ja Pappa toi tuplajuoksun. Vuoron loppunumerot kihautti vielä Komulainen ja Elmeri Purmonen kirmasi kotiin.

Jymy turvasi johtoaan pelaten ulkopeliä reunojen kautta, ja IPV sai oman sisäpelinsä juonesta kiinni, myös hyvillä lyönneillä. Mikko Kososen ja Toni Laakson kavennusjuoksut olivat kuitenkin laiha lohtu, sillä Jymy paukutti kaksi lisää Pekkisen ja Roope Korhosen toimesta. Lisäksi IPV-lukkari Rasmus Surakalta lipsahti lautasväärillä yksi lisäjuoksu. Neljännen aloittava oli lopulta lähinnä kosmeettinen.

Toisella jaksolla Jymy sai räväkän alun: Iivari Vihanto kirmasi ykköselle ja Lattu pommitti kakkosluukusta pallon katsomon luomaan ränniin. IPV:n kopparit eivät ennättäneet katkaisemaan lyöntiä ja Lattu pääsi juhlimaan maltillisesti uran ensimmäistä kunnaria Jymy-paidassa kasvattajaseuraansa vastaan. Jymy 2-0 johtoon. Toiselle jaksolle Jymy vaihtoi Pekkisen ja Heikkisen paikkoja numeroilla kolme ja neljä. Lisäjuoksuja ei aloittavalla kuitenkaan nähty ja IPV pääsi aloittamaan uudestaan takaa-ajon. Tällä kertaa Laakso löi Leo Gardemeisterin kotipesään ja toi isännät juoksun päähän.

Jymyn sisäpeli yskähteli ja tilanne syntyi vasta lyöntikierroksen lopulla kahdella palolla. Ville Kotro ei kuitenkaan onnistunut kotiuttamaan Aleksanteri Huotaria. IPV oli kuitenkin sytyttänyt kotiyleisön nollavuorollaan ulkopelissä. Hetken kuluttua Ukonniemi oli hurmiossa, kun Joona Sikiö onnistui ensiksi vaihtotilanteessa ja upotti vielä pallon kakkosjatkeelle väliin vapaassa takatilanteessa. Eero Kuitunen toi tasoitusjuoksun ja Miitri Pesonen johtojuoksun Ville-Veikko Ollin lyödessä.

Kolmannessa vuorossa Jymy pelasi illan lyhkäisimmän sisävuoron: etutlanteesta lopulta palot jokaiselle pesälle ja lyönnit jäivät inhottavasti numeroon kolme, ajatellen viimeistä vuoroa ja aloittavaa sisävuoroa. Lyhyestä sisävuorosta sisuuntuneet kainuulaiset tekivät kuitenkin kolme paloa ja ulkopeli kesti lopettavalla imatralaisten yritykset.

Ukonniemessä riitti hellettä.

Neljänteen vuoroon Jymy teki yhden vauhdoksen: Purmonen jokeripaidasta numerolle kolme ja toisella jaksolla kolmosena pelannut Heikkinen jokerinuttuun. Purmonen avasi kirin iskemällä pallon kakkosluukusta samaan katsomoränniin ja kiersi kunniaa tyhjään kenttään. Kunnarijuhlien jälkeen upposikin Pekkisen keskitakanen väliin ja Purmonen toi tuplajuoksun. Jymy nousi takaisin kuskin paikalle, mutta ei onnistunut lisäämään juoksuja vaikka pääsi vielä kierrättämään kierroksen verran lyöjiä. Jymy torjui kuitenkin Pekkisen kahden palon myötä redsien aikeet ja kun Jussi Korhonen katkaisi Laakon jatkelyönnin ja onnistui vielä polttamaan Kososen kolmospesälle.

Jymy vei ottelun kolmostilanteet 18-8. Isäntien parhaana palkittiin koko viime kauden poissa pelikentiltä ollut Joona Sikiö ja kakkospalkinnon ansaitsi Nino Muuruvirta. Jymyn parhaana palkittiin kotikonnuille palannut Juuso Lattu (1+1 lyötyä ja 3 tuotua), joka saalisti myös kahdeksan kärkilyöntiä. Kunnarin ja neljä tavallista lyönyt Roope Korhonen oli Jymyn illan kakkospalkittu. Ulkopelissä varsin tuttu trio: Kuosmanen (5 paloa), Vikström (4 paloa) ja Pekkinen (3 paloa) hääri ulkopelitilastojen kärjessä.

Katso ottelun lehdistötilaisuus alta!

Jymyn seuraava kotimatsi pelataan Marjex Stadionilla maanantaina 3. kesäkuuta, kun vieraaksi saapuu Kouvolan Pallonlyöjät. Sitä ennen Jymyllä on edessä vielä kolme vierasottelua: kainuulaiset vierailevat Alajärvellä, Seinäjoella ja Pattijoella ennen seuraavaa kotimatsia. Hanki liput ennakkoon Jymyn kotiotteluihin osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy.

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen