Kopla parempi kärkikamppailussa

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 2-0 (4-3, 4-0)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Sotkamon Jymyn vieraskiertueen toinen matsi pelattiin helteisessä Kouvolassa. Kainuulaisten pistetili ei kuitenkaan karttunut, kun Kopla oli puhtaasti parempi. Kotiuttamista ja yksittäisiä virheitä lukuun ottamatta Jymy pelasi todella hyvän pelin.

Jymy vietti vieraskiertueen toisen yön niin ikään Lahdessa. Kisapuiston aamuverryttelyjen jälkeen joukkue matkusti Kouvolaan kovaan vierasmatsiin. Näytönhaluja tosin riitti, sillä niskassa oli kirvelevä tappio Hyvinkäällä. Myös Kouvolassa saatiin pelata helteessä ja upean yleisömäärän edessä, joten kärkimatsissa oli hyvä tunnelma. Jymy jatkoi liki samalla kokoonpanolla kuin Pihkalassa, ainoastaan keskipalkissa nähtiin pieni muutos, kun Aapo Komulainen hyppäsi numerolla viisi ja Juho Keinänen siirtyi kakkoskeulan vaihtajaksi numerolle seitsemän. Pelitaktisesti oli kuitenkin havaittavissa selkeä muutos, sillä Jere Vikström tuli aiemmasta poiketen purkamaan heti ensimmäistä 1-tilannetta. Tämä lisäsi tilannemääriä Hannes Pekkiselle ja myös numerolla kolme pelaavalle Niko Korhoselle.

Koplan kapteeni Matti Latvala voitti hutunkeiton ja otti aloittavan sisävuoron, joka tuotti heti pakkotilanteen. Patrik Wahlsten vei kotijoukkueen 1-0 johtoon, joka pääsi yrittämään juoksua yhteensä neljä kertaa. Kolme näistä kuitenkin Jymy torjui. Tasoittavalla Jymykin sai tilanteen ja Roope Korhosen lyöntivuorolla syntyi palo kotipesään, mutta tämän jälkeen Jymy pelasi palottomasti ja tilanne purkaantui koppilyönteihin. Kakkoskärki sai tilanteen ja viimeisenä lyöjänä Ville Kotro pääsi yrittämään kahdesti. Kuitenkin tuloksetta. Erityismaininnan ansaitsee myös Niilo Piiponniemen röyhkeä karkaaminen suoraan kakkoselle, kun kolmosjatkeelle uinutta pystäriä hakemaan mennyt Valtteri Hämäläinen heitti löysän taittoheiton.

Toisessa vuorossa lukkari Komulainen ja etukenttä pelasivat näyttävästi yhteen ja ottivat maskipelaamisella kärpäsen Matti Saukosta ykköstilanteessa. KPL sai yhden yrityksen kotiin, mutta Wahlstenin lyönti kantoi kakkosjatkeelta laittomaksi. Toisen tasoittavalla Jymyn taktiikka puri: Niko Korhoselle saatiin ajotilanne, mikä kuitenkin meinasi päättyä todella kehnosti Nikon lyötyä Aleksi Vainion hyvin osuneeseen taktiseen väärään. Tilanne kuitenkin säilyi aina Roope Korhoselle saakka, joka kumautti kolmossauman puhki juoksun arvoisesti. Kahdella palolla kuitenkin tilanne piti purkaa, eikä lisäjuoksuja nähty.

Komulainen ja Keinänen tuulettavat onnistunutta maskia ykköspesälle.

Kolmannessa vuorossa Jymyn kakkoskoppari Iivari Vihannolle sattui arviointi- ja kiinniottovirhe: Ville Pesun pystäri karkasi aina maraton-portille saakka ja lopputuloksena kunnari. Koplan pelinjohtaja Iiro Haimi hyökkäsi välittömästi ja pakotti Pekkisen äärisuoritukseen syvämiehenä: pallo karkasi heitosta yli kotipesän. Kopla teki vielä yhden ja karkasi 4-1 johtoon. Jymy tuli lopettavalla juoksun päähän, kun Komulaisen kumura karkasi vuorostaan koppareilta maisemiin. Tämä oli kuitenkin laiha lohtu, sillä vaikka Jymy sai nollattua neljännessä kymenlaaksolaiset, ei viimeisessä sisävuorossa nähty juoksua, vaikka Roope Korhosen vapaalla keskisaumavedolla lähelle päästiinkin. Ensimmäinen jakso kotijoukkueelle lukemin 4-3.

Joukkueet palasivat hikiselle stadionille 18 minuutin tauon jälkeen. Jymy jatkoi vakuuttavaa tilanteiden rakentelua aloittavallaan: Roopen yritys jäi laittomaksi, Pekkisen ja Komulaisen yritykset jäivät etumiehelle. Jymy torjui Pallonlyöjien rynnistyksen, mutta pelasi niin ikään toisen nollavuoron aloittavalla. Lopettavalla KPL ratkaisi ottelun itselleen, kun Teemu Nikkanen rikkoi ensiksi kuparisen Tommi Mäentaustan tuodessa. Nikkasen sivalluksen perään oli Wahlstenin vuoro, jonka pommi kolmosluukkuun oli ottamaton riuhtaisu. Tilanteesta Koplalle kaksi juoksua.

Kopla löi Nikkasen toimesta vielä yhden juoksun kolmannessa vuorossa vastustamattomalla välilyönnillä, mutta muuten ottelun kuva oli hyvin selvä: Pallonlyöjät oli tänään parempi lyömään miestä kotiin ja Jymy ei suuresta tilannemäärästä huolimatta saanut päätä kunnolla auki, eikä toisaalta Kopan ulkopelikään avittanut juurikaan. Ottelun 3-tilanteet tasattiin joukkueiden kesken 18-18.

Jymyn ykköspalkittu oli Komulainen ja kakkospalkittu oli Niko Korhonen. Koplan ykkönen puolestaan oli kunnarinkin lyönyt Pesu ja kakkonen Patrik Vartama. Ruutu-tähtipelaajan tittelin nappasi lukkari Vainio, joka onnistui kotipesässä hyvin. Mainittakoon kuitenkin, että Kalle Kuosmanen tehtaili kahdeksan paloa oranssissa liivissä. Ottelua helteisessä kelissä seurasi muutama silmäpari yli 2300:n.

Katso Boltin tarjoama lehdistötilaisuus alta!

Ennen juhannustaukoa Jymy kohtaa vielä hallitsevan Suomen mestarin, Vimpelin Vedon Hiukassa keskiviikkona 21. kesäkuuta klo 18. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen