Kopla vei pidemmän korren kotareissa

Sotkamon Jymy – Kouvolan Pallonlyöjät 1-2 (5-6, 7-6, 1-1, 3-2)

Ottelun tilastot

Hiukassa nähtiin tiistai-iltana herkullinen pesisteatteri. Päänäyttelijöinä sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvat Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät. Ottelun merkitys näkyi alusta alkaen myös kentän reunalla. Ja kuten eilen Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen jo ennakoi – juoksuja nähtiin.

Ottelua leimasivat laadukkaat pesäpallolyönnit ja sitä kehnommat ulkopelisuoritukset. Joukkueet mätkivät ottelun aikana 53:sta 3-tilanteesta 24 juoksua ja tekivät ohessa yhteensä 20 ulkopelivirhettä.

– Se oli jo etukäteen tiedossa, että tänään tullaan tässä kelissä näkemään juoksuja. Vaikkakin molempien joukkueiden ulkopelit edesauttoivat tilanteiden syntymistä, Komulainen kommentoi ottelua.

Jymy tuli ensimmäisellä jaksolla viimeisen tasoittavalle kolmen juoksun takaa-ajoasemasta. Kiri alkoi mallikkaasti: Niilo Piiponniemi tykitti 3-luukusta pallon Hiukkaan tuloksena 1+1 ja paloton 3-tilanne. Tämä jäi kuitenkin laihaksi lohduksi, sillä jakso päättyi lopulta kahteen pitkään vihellykseen Piiponniemen ollessa vielä kolmosella.

Toisella jaksolla oli Koplan vuoro yrittää kiriä, mutta kuten edellisen jakson loppu, myös toinen päättyi yhden juoksun erolla. Jymy sai supervuoropariin lennokkaan startin, kun Jere Vikström niittasi pallon 3-puolelta maisemiin ja kiersi kunniaa tyhjään kenttään.


Jymyn kakkospalkinnon pokannut Jere Vikström tuulettamassa kunniajuoksua supervuoron alkajaisiksi.

– Molempien (Niilon ja Jeren) kunnareiden jälkeen sössittiin totaalisesti mahdollisuus jaksovoittoon ja koko ottelun voittoon, Komulainen sadatteli pelin jälkeen.

Supervuoroparin jälkeen mentiin kotiutuslyöntikilpailuun, jossa Jymy onnistui aloittavallaan kahdesti. Kopla onnistui viimeisellä parilla kolmannen kerran ja vei ottelun nimiinsä 2-1.


Pelinjohtaja Komulainen kääntää katseet seuraavaan otteluun.

Jymy jatkaa pelejään torstaina Imatran Ukonniemessä.

– Nyt tarkastellaan tämä peli kriittisesti alta pois ja sen jälkeen lähdetään tekemään voittavia suorituksia Imatralle torstaina, Komulainen käänsi katseet tulevaan.

Lehdistötilaisuus katsottavissa alta.

Artikkelikuva: Niklas Pehkonen
Teksti ja kuvat:
 Olli Korhonen