Korhonen kellisti Tahkon

Roope Korhonen nousi sankariksi vierasottelussa Hyvinkäätä vastaan, kun Jymy otti voiton kotijoukkue Tahkosta jaksoin 2-0 (7-0, 3-2). Kesäkuun kuukauden pelaajaksi valittu Korhonen osoitti palkinnon menneen oikeaan osoitteeseen, sillä Roope löi pelissä yhteensä 7 (1+6) juoksua. Sen lisäksi, että nuo lyönnit saivat yleisön haukkomaan henkeään, kirvoittivat ne kehut myös kotijoukkueen pelinjohtaja Pasi Virtaselta.

– Mäkin olen nähnyt urallani nähnyt aika paljon, joskus Eerikäistä ja viime kaudella Korhosta (Juha), mutta en hetkeen tällaista. Mahtavia lyöntejä, Virtanen kehui.

Korhonen itse oli vaatimattomampi lyöntiensä suhteen.

– No yksi tänään osui huonosti ennen sitä kunnaria, kertasi Roope sytyttäen lehdistötilaisuutta seuranneen toimittajakunnan rempseään nauruun.

Korhonen nousi ratkaisijan rooliin molemmilla jaksoilla. Ottelun avausjuoksun (hämmästyttävän kova lyönti väliin) lisäksi mies käänsi lyöntinsä toisessa vuoroparissa kakkosrajaan vastustamattomasti ja kotiin ehtivät ajolähdöstä edeltä kaikki muut paitsi ykköseltä juoksemaan lähtenyt Toni Kohonen, jonka Korhonen pesäpallon sääntöjen mukaisesti ohitti kolmostaipaleella.

– Ei ole tällä kaudella ollut vielä sellaista lyöntipäivää kuin tänään. Tänään oli se tunne, että osuu keskelle keppiä, aivan alkuverryttelyistä lähtien. Olihan tänään myös hyvä lyöntikeli, Roope totesi.

Tahko oli likellä saada toisessa vuorossa juoksun, kun Riku Rantanen pamautti pallon läpi 3-rajasta kentän ollessa tyhjä. Rantasen nopeus ei kuitenkaan tällä kertaa riittänyt ja nopean pallonhaun myötä Jymy poltti Tahkon lukkarin aivan kolmospesän kynnykselle.

Kesäkuun kuukauden pelaaja Roope Korhonen pääsi kilauttamaan Hyvinkäällä kuuluisaa kunnarikelloa. Roope löi kesäkuun aikana juoksuja yhteensä 30 (2+28) kappaletta.

Kesäkuun kuukauden pelaaja Roope Korhonen pääsi kilauttamaan Hyvinkäällä kuuluisaa kunnarikelloa. Roope löi kesäkuun aikana juoksuja yhteensä 30 (2+28) kappaletta.

Ote katosi toisella jaksolla

Toisella jaksolla Tahko sai hetkittäin ahdistettua Jymyä. Jakso jatkui pitkään tasatilanteessa, kunnes jo toisenkin jakson avauslyönnin paukauttanut Korhonen pääsi irti neljännessä vuoroparissa. Kaksi vastustamatonta saumalyöntiä veivät Jymyn 3-1-johtoon ja Tahkon kavennusjuoksusta huolimatta Jymy vei näin toisen jakson nimiinsä.
Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmasella oli selvä syy toisen jakson takkuamisesta.

– Ensimmäisellä jaksolla pelasimme todella hyvää peliä, mutta kolmannessa vuorossa tuntui, että menetimme sitä. Sitä on hirmu vaikea sitten alkaa kirimään kiinn. Toinen jakso olikin sitten viimeistä vuoroa lukuun ottamatta todella huonoa, Kuosmanen selvitti.

Syitä oli tämän lisäksi muitakin ja nämä vaikuttivat kokoonpanon koostumukseen, kun Immo Rautiainenkin siirrettiin ensimmäisen jakson jälkeen numerolta viisi numerolle kahdeksan.

– Aki Oravalla on polvivamma. Diagnoosi on saatu, mutta odotamme magneettikuvausten tuloksia. Hän pystyy kuitenkin pelaamaan. Tämän lisäksi Immo Rautiainen sai pelissä pallon pohkeeseensa. Tämä hankaloitti peliämme, Kuosmanen paljasti.

Akin lievä loukkaantuminen tarkoittaa siis myös sitä, että mies jää pois puolentoista viikon päästä pelattavasta Itä-Länsi -ottelusta. Akin paikan Idän joukkueessa ottaa Kouvolan Pallonlyöjien Anssi Lammila.

Jymyn seuraava ottelu on vieraskentällä Koskenkorvan Urheilijoita vastaan. Tuo peli alkaa klo 17.

Ottelun tilastot

-AH