Korhonen povaa tunnepitoisia välieriä

KUUNTELE OTTELU PAINAMALLA TÄTÄ LINKKIÄ. PELI ALKAA KLO 17.30.

– Tässä voi olla aineksia ”Sotkamo-Pattijoki 2008”-tyyppiseen sarjaan.

Pelinjohtaja Mikko Korhosen lausahdus sisältää profetian, joka saa kulmakarvat nousemaan. Pesisväki muistaa varmasti seitsemän vuoden takaisen finaalisarjan, jossa Sotkamo ja Pattijoki kohtasivat toisensa erittäin tunnepitoisissa ja sähköisissä merkeissä. Mitä Korhonen tarkoittaa verratessaan tulevaa välieräsarjaa yhteen ikimuistettavimmista pudotuspelisarjoista koko 2000-luvulla?

– Uskon, että Joensuu tulee vastaamaan tällä tunnepuolella. He varmasti yrittävät siltä puolelta nostoa verrattuna runkosarjan peleihin, Korhonen selittää.

– Oikean henkisen tunnetilan löytäminen ja sen kääntäminen rohkeudeksi ja päättäväisyydeksi on se ydin, hän jatkaa.

tilastoja-jymy-joma

Tunnepitoinen sarjasta on vuorenvarmasti tulossa, mutta mitkä ovat runkosarjan aikana neljä kertaa kohdanneiden ja voitot tasanneiden joukkueiden välillä alkavan välieräsarjan pelilliset kulmakivet?

– Monivuotinen totuus on se, että pudotuspelisarjassa ratkaisevat lukkaripeli, joukkueen ulkopeli kokonaisuudessaan sekä kotiuttaminen. Tämä on hyvin klassinen lista, mutta ei se peli ole siitä mihinkään muuttunut, Korhonen toteaa.

Joukkueilla on ollut paljon aikaa valmistautua välieräsarjaan, sillä niin Sotkamon kuin Joensuunkin paikka välierissä varmistui jo menneenä lauantaina. Tästä on ollut hyötyä palautumisen osalta sekä sopeutumisessa Markus Tuikan loukkaantumiseen ensimmäisessä puolivälierässä.

– Kokoonpano meni tuolloin uusiksi, niin nyt ollaan saatu treeniä myös tälle avausyhdeksikölle. Kyllä tässä kuitenkin on ollut porukasta aistittavissa, että peliä jo vain käyntiin, Korhonen paljastaa.

Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila kohtaavat toisensa tänään alkavassa välieräsarjassa Joensuun Mehtimäellä. Peli alkaa klo 17.30 ja se kuullaan JymyRadiosta Radio Kajauksen aalloilta ja nettiradiosta. Nettiradioon pääset tästä linkistä.

Välierien pelipäivät:

To 27.8. Joensuu- Sotkamo Klo 17.30
La 29.8. Sotkamo- Joensuu Klo 16
Su 30.8. Joensuu- Sotkamo Klo 16
Ti 1.9. Sotkamo- Joensuu (tarvittaessa) Klo 17
To 3.9. Joensuu- Sotkamo (tarvittaessa) Klo 17

Lue lisää: Fanibussi Joensuuhun torstaina ja sunnuntaina

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Joona-Pekka Hirvonen, Janne Kuronen
Grafiikka: Antti Tuomisto