Koskenkorvan Urheilijat vastustajaksi puolivälieriin

Sotkamon Jymy nappasi runkosarjan viimeisessä ottelussa voiton kotiutuskisassa jaksoin 2-1 (0-1, 3-2, 0-0, 4-3) Seinäjoen JymyJusseja vastaan. Vaikka panokseton ottelu näkyi Jymyn otteissa latauksen puutteena, oli JymyJusseilla pelissä taistelu kuudennesta sijasta ja joukkue pelasikin pirteän kamppailun. JymyJussien nappaama jaksovoitto siirsi heidät sarjataulukossa ohi Koskenkorvan Urheilijoiden, joka asettuu nyt perjantaina alkavissa puolivälierissä Sotkamoa vastaan.

– Kyllähän se vähän tappista luvalla sanoen oli, jos ei ensimmäisellä jaksolla saa juoksuakaan ja toinen puristettiin 3-2. Ei se mitään rallattelua missään nimessä ollut, Jymyn ykköspalkittu Roope Korhonen kertasi.

– Tietysti se, että runkosarjan voitto oli varmistunut, vaikka sen piikkiin ei pitäisi laittaa, niin tokihan se varmaan pikkusen tossa hommassa vaikutti, hän jatkoi.

Ensimmäinen jakson ainokainen syntyi pikimmiten ensimmäisen tasoittavalla ja sen jälkeen yleisö saikin odottaa turhaan lisäjuoksuja. Juoksun löi Jukka-Pekka Vainionpää vastustamattomalla välilyönnillä, jonka mies kaiken kukkuraksi upotti ajolähtötilanteessa kolmannella lyönnillään.

Roope Korhonen siirrettiin supervuoropariin ja kotiutuskisaan jokeripaitaan. Paikan ulkokentältä otti Niilo Piiponniemi.
Roope Korhonen siirrettiin supervuoropariin ja kotiutuskisaan jokeripaitaan. Roopen paikan ulkokentältä otti Niilo Piiponniemi.

Toinen jakso meni Jymyn nimiin Roope Korhosen ja Jere Vikströmin myötävaikutuksella. Jere kotiutti ensimmäisessä vuorossa ensin tuulispäänä edenneen Niilo Piiponniemen ja toisessa ja kolmannessa vuorossa Roope sai omat onnistumisensa vastustamattomalla välilyönnillä ja näpäyksellä.

Juoksuitta päättyneen supervuoron jälkeen vuorossa oli kotiutuskisa, johon Jymy latasi heti kovat piippuun. Roope Korhonen mätkäytti pallon kunnarin arvoisesti takaa läpi, Immo Rautiainen laittoi pallon vastustamattomasti väliin ja kun Toni Kohonenkin vielä onnistui hidastetullaan kotiutuksessa, ei omalla ulkovuorolla Jymyn tarvinnut kuin keskittyä suurempien vahinkojen välttelyyn.

JymyJussit nousivat lopulta 4-3 -tilanteeseen, jotka jäivät myös kotiutuskisan loppuluvuiksi.

Sotkamon Jymy saa näin ollen puolivälierissä vastaansa Koskenkorvan Urheilijat, joka päätyi ennätystasaisessa keskikastissa lopulta kahdeksannelle sijalle. Puolivälierät alkavat pikimmiten perjantaina 9.8. klo 18.

– Erittäin hienoa, että kunnon pelit alkaa. Sellainen lataus ja tunnetila, ne on hienoja fiiliksiä kun niitä alkaa kokea kunnolla. Olen kyllä luottavainen omaan joukkueeseen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi.

Ottelun tilastot

Huomasitko tätä?

• Roope Korhonen sivusi kahden lyödyn juoksunsa kera Joukaisen tehopiste-ennätystä, joka oli siis yhteensä 116 tehopistettä kaudella 2004.

• Roope korhonen voitti tehopistetilaston kaudella 2013.

• Jymy teki voiton myötä uuden ennätyksen yhden kauden sarjapistekeskiarvossa (2,62). Edellinen ennätys oli Pattijoen Urheilijoilla (2,58).

• Rautiaisten sisarussarja on lyönyt tämän kauden aikana Superpesistasolla yhteensä 120 juoksua (Kosti 31, Immo 30, Aleksi 30, Heta 29). Bittilähde väittää Immon lyöneen eniten juoksuja, mutta veljekset huomauttivat Kankaanpäässä yhden juoksun merkatun epähuomiossa Kostin sijasta Immolle.

-AH