Kossu kaatui koleassa Hiukassa!

Sotkamon Jymy – Koskenkorvan Urheilijat 2-0 (4-0, 4-1)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Sotkamon Jymy jatkoi voittojen tiellä ja kaatoi Koskenkorvan Urheilijat JymyHyvässä! Kolea, hieman sateinen sää latisti hieman muuten lämminhenkistä, hyvän mielen ottelutapahtumaa.

JymyHyvä-ottelun lehtereille oli saapunut hieman vajaa 1300 silmäparia. Valitettavasti sateinen ja kolea pelikeli laskeutui Sotkamon ja toukokuun kotiotteluiden ylle myös aiemmilta vuosilta tuttuun tapaan. Lehdistötilaisuudessa Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen korosti, että voitolle, kolmelle pisteelle ja sille tavalle, millä Jymy puristi juoksut molemmilla jaksoilla, on annettava arvo. Keli oli raaka.

Jymyn kapteeni Aapo Komulainen avasi pelin nokittamalla virkaveljensä hutunkeitossa. Jymy aloitti ulkoa ja osoitti ulkopelillään vierailijoille mitä tuleman pitää: ilmajokiset eivät saaneet ottelussa mitään ilmaiseksi, mistä osoituksena vain kolme 3-tilannetta. Komulaisen ohella erityisesti Hannes Pekkinen oli elementissään Jymyn etukentällä ja suoritti paikka paikoin jopa ilmiömäisesti ja sai liki toppavaatteisiin pukeutuneen kotiyleisön haukkomaan henkeään. Taustatukea antoi rajaa pitävä etumies Juho Keinänen.

Komulaisen mailasta syntyi myös ottelun avausjuoksu: kumuralyönti kakkoskopparin eteen siivitti Kalle Kuosmasen kotipesään. Samalla alkoi katsomossa tapahtua, kun pehmoleluin varustautuneet katsojat ryntäsivät yläparvelta, katoksen suojasta heittämään nallensa kentälle. Kun pehmolelut oli saatu siivottua kentältä Jymy rauhoitti tilanteen ja lähti rakentamaan uutta hyökkäystä kakkoskeulasta. Sellainen saatiinkin, kun Iivari Vihanto raivasi tiensä kolmospesälle varsin nopealla aikataululla. Jymy lisäsi johtoa, kun Koskenkorvan Urheilijoiden lukkarina pelanneella Lauri Vuollolle lipsahti kaksi lautasväärää.

Elmeri Purmonen esitti hämmästyttävää jalkanopeuttaan Hiukassa.

Kolmannessa vuorossa Jymy tuplasi juoksumääränsä, kun ensiksi Komulainen kiidätti Elmeri Purmosen kotiin ja perään Roope Korhonen tykitti pallon väliin ja ulkopelissä uurastanut Pekkinen säntäsi juoksun arvoisesti. Neljännen aloittava oli kosmetiikkaa ja joukkueet siirtyivät jaksotauolle lämmittelemään.

Toisen jakson kantava teema oli taistelu kylmyyttä vastaan, joka heijasti erityisesti joukkueiden sisäpeliin. Ensimmäisten vuorojen aikana nähtiin vahvoja ulkopelisuorituksia. Jakson puolivälissä Superjymy Oy:n palvelupäällikkö Kaisa Schroderus sekä myyntijohtaja Ilari Koskimies lahjoittivat Hyväntekeväisyysyhdistys Iloksi ry:n Anita Ortjulle sekä Sotkamon kirkkoherra Juhani Saastamoiselle 4000 euron JymyHyvä-shekin, millä tuetaan sotaa Kainuuseen paenneiden ukrainalaisperheiden harrastusmahdollisuuksia Kainuun alueella. Lahjoitus jalkautetaan ukrainalaisperheille Kainuun seurakuntien ja Iloksi ry:n kautta. JymyHyvä-lahjoitukseen osallistuneet yhteistyökumppanit mahdollistivat myös ilmaisen pääsyn Vuokatin SuperParkkiin, JymyHyvä-otteluun sekä jakoi ilmaisia pääsylippuja ottelutapahtumassa lapsille ja nuorille Vuokatin SuperParkkiin sekä Vuokatti Bowlingille.

Lahjashekin luovutus eteenpäin.

Toisen jakson ja koko ottelun ratkaisu nähtiin vasta neljännessä vuorossa, kun Iivari Vihanto räväytti 0-tilanteessa kolmosrajan puhki ja kiersi kunniaa. Korhosista Roope kumautti kolmossauman puhki ja juuri kunnarin tyhjään kenttään sivaltanut Vihanto toi tuplajuoksun. Lauri Rönkkö kotiutti Purmosen ja tänään numerolla kolme pelannut Kuosmanen upotti vastustamattoman kakkosjatkekumuran väliin, ja lisäsi Jymyn johdon neljään juoksuun. Juho Hakomäki kaunisteli lukemia neljännen tasoittavalla kotiuttaessaan Jesse Rantamäen.

Jymyn parhaana palkittiin avausjakson lyönneillään ratkaissut ja ilmajokisten sisäpeliä kotipesässä sotkenut kapteeni Komulainen ja kakkospalkinnon pokkasi nälkäisenä ulkokentällä häärinyt Pekkinen. Härkäpaitojen ykkönen oli Tuomas Tuohisaari ja kakkospalkittu tänään ulkokentällä esiintynyt Hakomäki. Jymy oli vahvasti pelin päällä, mistä kertoo myös kolmostilanteiden määrä 17-3, mutta kolea keli löi kapuloita kotiutusrattaisiin. Kunnarin kiertänyt, kolme juoksua tuonut ja sataprosenttista sisäpeliä (9/9 KL) esittänyt Lumme Energian energisin pelaaja Vihanto ansaitsee erityismaininnan palkittujen yhteydessä.

Ykköspalkittu Komulainen oli erittäin tyytyväinen ulkopelaamiseen, mutta haluaa vielä petrausta sisäpeliin.

– Paljon on tietysti peliin vaikuttavia tekijöitä: kokoonpano elää, kelit on mitä on, mutta ei niiden taakse voi mennä. Ei ole vielä valmista meidän sisäpeli, vaikka erittäin kovia jätkiä oltiin, että ruuvattiin tarvittavat juoksut tänään.

Katso Boltin lehdistötilaisuus alta!

Sunnuntaina Jymy matkaa Pattijoen Urheilijoiden vieraaksi Raaheen. Kotiottelut jatkuvat Marjex Stadionilla perjantaina 26. toukokuuta, kun vieraaksi saapuu IPV. Hanki liput ennakkoon: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy!

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Janne Kuronen