Kossu sunnuntaina Hiukkaan: ”Potentiaalinen mitalijoukkue”

Perinteikäs Roatdrip-kiertue on jälleen takanapäin. Kotiinpalu toistaiseksi pisimmältä Roadtrip-reissulta tuntuu hyvältä, varsinkin kun tietää, että Hiukka ja sen kotiyleisö ovat yksi pesäpalloilevan Suomen kenties legendaarisimpia yhdistelmiä.

Sunnuntaina klo 15 Koskenkorvaa vastaan pelattava ottelu on jo kolmas Jymylle kuluneella viikolla. Yhdeksän päivän sisään sunnuntain peli on siis viides Jymyn pelaama ottelu.

– Sarjan alussa pelejä oli vähän verkkaisella tahdilla, mutta nyt kun ollaan viikon aikana pelattu paljon niin rutiini alkaa näkyä. Mukavampi on pelata tiiviillä tahdilla, samaa koskee niin pelaajia kuin pelinjohtajaa, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

Koskenkorva sijaitsee tällä hetkellä sarjataulukossa kahdeksannella sijalla erittäin tiiviissä keskikastissa, jossa joukkueet sijoituksilla 4-10 ovat viiden pisteen sisällä toisistaan.

Viime sunnuntaina Kossu sai napattua päänahan viime syksyn pronssijoukkue Joensuun Mailalta supervuoroparissa. Tämän hetkisen runkosarjasijoituksen ei kannata antaa Kuosmasen mukaan häiritä.

– Minun ennakkokaavailussa Kossu on potentiaalinen mitalijoukkue. He tulevat varmasti olemaan neljän joukossa ja haastamaan kärkijoukkueita, Kuosmanen lataa.

Yksi tekijöistä, mihin Jymy aikoo pelissään tarrata kiinni, on numerolla kaksi lyövä Juuso Myllyniemi. Myllyniemi on pelannut alkukauden loistavasti, josta kertoo myös sarjan tehokkain onnistumisprosentti: 84,90.

– Myllyniemen onnistumiset ovat tulleet nimenomaan vaikeimmassa 1-tilanteen vaihdossa ja hän on ilman muuta kaveri, johon meidän pitää päästä iskemään kiinni.

– Lähdemme pelaamaan Myllyniemeä vastaan ja voittamaan sen kamppailun, Kuosmanen tiivistää.

Sotkamon Jymy ja Koskenkorvan Urheilijat kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina 5.6. klo 15. Otteluisäntänä toimii 80-vuotias metsänhoitoyhdistys Sotkamo. MHY Sotkamo tarjoaa keiton 1200 ensimmäiselle ja sisään pääsee ilmaiseksi MHY:n jäsenkortilla kaikki kainuulaiset metsänomistajat. Portit aukeavat klo 13.

Sadalle ensimmäiselle portilla Veikkaus-korttia näyttävälle sisääpääsy otteluun kaksi yhden hinnalla.

200:lle ilmainen HS-viikkolehti!

Tiesitkö tätä!

Roope Korhonen on kolmen tehopisteen päässä tuhannen tehopisteen rajapyykistä Superpesiksessä. Ottelussa Alajärvellä hirmuisessa lyöntivireessä oleva Roope onnistui kartuttamaan tehopistesaldoa seitsemällä pisteellä (kuusi lyötyä, yksi tuotu), joten maaginen rajapyykki voi rikkoutua jo sunnuntaina Hiukassa.

851x315_FB_COVER_JYMYKOSSU_FINAL

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Janne Kuronen