Kotiavaus Hiukassa helatorstaina klo 15 – Kohoselle täyteen 600 runkosarjapeliä

Helatorstain kotiavaus Jyväskylän Kiriä vastaan on kauden ensimmäisen kotikentällä pelattavan ottelun lisäksi merkittävä sen myötä, että Sotkamon Jymyn lukkarilegenda Toni Kohonen saa täyteen 600:nnen Superpesisottelunsa runkosarjassa. Kautta aikain ottelumäärässä on edessä enää Pasi Pirinen, jolla otteluita on kaikkiaan 607 kappaletta.

Pelejä on kertynyt Kohosen vuonna 1993 alkaneen Superpesisuran jälkeen niin paljon, ettei mies itsekään ole pysynyt laskuissa mukana.

– Tuossa me pelireissulla arvuuteltiin, että montako niitä pelejä vielä kuuteensataan tarvitaan. Itse olin sitä mieltä, että 3 tai 4. Päin mäntyjähän se arvaus meni, Kohonen nauraa.

Kohosen pitkän ja menestyksekkään uran yksi kulmakivistä on ollut se, että hän on välttynyt loukkaantumisilta. Vammoilta on itse asiassa vältytty niin hyvin, että lukkarivelho ei ole ollut kertaakaan pelistä sivussa loukkaantumisen takia.

– Edellisen kerran olin poissa pelistä, kun siirryin Kiteeltä Oulun Lippoon puoleksi kaudeksi kesällä 1996. Silloin jouduin kesätauon jälkeen olla kaksi peliä karenssin takia sivussa.

Kohosen mieleen palautuu myös hauska kommellus noiden kahden ottelun tiimoilta.

– Ne pelit olivat vieraspelit Imatralla ja Sotkamossa. Silloin meillä oli Mikä Härkin Lipon lyöjäjokerina. Hän löi Sotkamoa vastaan keskivarrella voittojuoksun ja minä pomppasin tuulettamaan ja löin pääni ihan kunnolla vaihtopenkin hirsirakenteeseen.

– Se oli sitä junnumaista höntyilyä, Kohonen hymyilee.

Toni Kohonen on elävä esimerkki siitä, että intohimo ja kova työ kantavat pitkälle.
Toni Kohonen on elävä esimerkki siitä, että intohimo ja kova työ kantavat pitkälle.

Kohonen: ”Kehoa pitää kuunnella”

Lähimpänä loukkaantumista Kohonen on ollut kesällä 1999.

– Kesken pelin minut silloin otettiin pois, kun syötin takaväärän ja kaveri löi minua reiteen. Olin sitten kaksi vuoroparia varotoimenpiteenä sivussa.

Koko uran kestänyt suuremmilta loukkaantumisilta välttynyt putki ei ole sattumaa. Kohonen myöntää suoraan, ettei ole välttämättä aina ollut parhaassa peliterässä, mutta tämä ei ole kuitenkaan se ei ole silti estänyt miehen pelaamista.

– Kehoa pitää kuunnella. Käsijarru pitää laittaa silloin päälle, jos jossain on paikka kipeänä tai kireänä. Vaikka intoa olisi paljon niin järki täytyy pitää päässä, Kohonen kertoo.

Torstaina vastustajaksi saapuva Jyväskylän Kiri voitti kauden avausottelunsa Pattijokea vastaan, kun taas Jymyn avauspeli Kouvolaa vastaan oli tappiollinen. Lääkkeet torstain otteluun ovat Kohoselta selvät.

– Vaikka me ei huonosti Kouvolassa pelattukaan, niin odotan sisäpeliltä tasonnostoa. Tämän lisäksi Kiukkosen kohdalla on oltava varuillaan, hän on yksi Kirin vaarallisimpia kotiuttajia, Kohonen summaa.

Sotkamon Jymyn ja Jyväskylän Kirin välinen ottelu pelataan Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla helatorstaina 14.5. klo 15.

OTTELULIPUN VOIT OSTAA ENNAKKOON TÄMÄN LINKIN TAKAA!

Tiesitkö, että mm. Vuokatin koulukeskuksen uutta liikuntahallia on rakennettu Veikkauksen tuotolla? Kiitos siitä kuuluu kaikille Veikkauksen pelien pelaajille. Kiitoksena otteluun saapuvien katsojien kesken arvotaan kaksi ikimuistoista matkaa Superpesiksen itä-länsi -otteluun Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää matkan fanibussilla, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman.

Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut tästä linkistä!