Kotiuttajien kaksintaistelu

Sunnuntaina Hiukkaan vieraaksi saapuu kautta ennen kovia pelaajahankintoja tehnyt Joensuu, jonka pelaajabudjetti on samalla sarjan suurin. Mainittavia tulijoita joukkueeseen olivat Tuomas Jussila Pattijoelta, lyöjäjokeri Juha Niemi Koskenkorvalta ja multipelaaja Hannu Kiukkonen Jyväskylän Kiristä.

Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen myöntää joukkueesta löytyvän valtavan potentiaalin.

– Joensuu on huippujoukkue, joka taistelee finaalipaikasta. He ovat pelanneet kauden aikana huippuotteluita, mutta joukkoon mahtuu myös huonompia jaksoja. Tiedossa on varmasti kovatasoinen kärkikamppailu, Kuosmanen painottaa.

Tällä hetkellä viidentenä sarjassa olevan Joensuun pelinjohtajalla Antti Eteläpäällä onkin kova paine saada puristettua paras mahdollinen pelaajistostaan irti. Kotietu ja kolmossija ovat kumpainenkin. pisteen päässä.

– Tällä joukkueella tulosta on tultava. Pelinjohtaja on kuitenkin loppujen lopuksi se henkilö, joka kantaa joukkueen menestyksestä vastuun, Kuosmanen pohtii.

Mielenkiintoinen taistelupari huomenna löytyy joukkueiden kotiutusosastolta, sillä molempien joukkueiden kokoonpanosta löytyy valtakunnan vaarallisimpiin kotiuttajiin kuuluvat pelaajat: Joensuulta Juha Niemi ja Sotkamolta Roope Korhonen. Niemi on lyöjätilastossa neljäntenä (lyötyjä 3+64) ja hurjassa kotiutusvireessä oleva Roope Korhonen sijaitsee tuossa tilastossa kärkipaikalla (lyötyjä 8+76). Korhonen nosti edellisessä pelissä Pattijokea vastaan Jymyn kuilun partaalta jakso- ja koko ottelun voittoon pamauttamalla pallon ensin väliin ja heti perään takaa keskeltä läpi (katso alta video).

Sunnuntaiksikin on povattu erinomaista säätä, joten puitteet viuhuvia lyöntejä ja sisäpeliä suosivalle illalle ovat siltä osin kunnossa.

– Läpilyöntiuhkaa Niemeltä löytyy ja yksittäisten pinnojen lyöjänä hän on valtakunnan huippuluokkaa, Kuosmanen kehuu.

Lääkkeitä Joensuun pitämiseen vähissä juoksuissa on kuitenkin olemassa.

– Läpi ei lyöntejä auta päästää ja takatilannepelaamiseen meidän on keskityttävä erityisesti molempien jaksojen alussa, Kuosmanen lataa.

Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila kohtaavat toisensa Hiukan pesäpallostadionilla sunnuntaina klo 17 alkaen. Ennakkolippuja on saatavissa Sotkamossa Kahvila Murusesta ja Intersport Piipposesta, Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatista, Angry Birds Activity Parkista ja Holiday Club Katinkullasta sekä Kajaanissa K-Citymarketin infopisteeltä.