Kouvola piti pintansa – Litmaselta hyvä sisääntulo

Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy 2-0 (4-1, 2-1)

Ottelun tilastot

Tiistaina Sotkamon Jymyn tie vei Kymenlaaksoon Superpesiksen piikkipaikkaa pitävän Kouvolan Pallonlyöjien vieraaksi. Vallitseva pelikeli Kouvolan KSS Energia Areenalla oli poutapilvinen.

Jymyn kokoonpanossa oli haettu reilusti vaihtuvuutta, sillä kotiin lepäämään jäivät Toni Kohonen, Antti Hartikainen, Niko sekä Topi Korhonen. Mukana nuoremmasta kaartista oli jo alkukaudella miesten Superpesistä tilastoihin kirjauttaneet Valtteri Piirainen, Misa Märsylä ja Matias Litmanen.


Matias Litmanen pääsi taistelemaan pomppupeliä vastaan Kouvolassa.

Lehdistötilaisuudessa pelinjohtaja Jani Komulainen avasi muutosten syitä.

– Huippu-urheilussa olisi silkkaa hulluutta rasittaa meille keskeisiä kavereita yli 21:n tunnin reissulla pelissä, jolla ei meidän sarjasijoituksen kannalta ole mitään merkitystä.

– Kaikki pelaajat ovat täydessä kunnossa aloittamaan pudotuspelit sunnuntaina, Komulainen jatkoi.

Ottelu käynnistyi molemmilta joukkueilta varsin nihkeästi, mutta toisessa vuorossa Pallonlyöjien sisäpeli tuotti kolme juoksua. Kun Jymyn sisäpeli ei saanut kavennettua kahdessa viimeisessä sisävuorossa kuin yhdellä juoksulla, vei kotijoukkue avausjakson 4-1.

Toisella jaksolla kaksi hyvää ulkopelijoukkuetta söi toistensa sisäpeliä, mikä myös molemmilla sakkasi muutamaan otteeseen huolimattomuuden vuoksi. Avausvuorossa molemmat iskivät yhden, mutta seuraava juoksu nähtiin vasta neljännessä vuorossa. Jymy sai vielä iskua päälle tasoittavallaan, mutta tällä kertaa ottelu päättyi Roope Korhosen lyötyä viimeisellä laittoman rajasivalluksen.


Jymyn 3-tilannemäärä (9) jäi vähiin Kouvolassa.

– Ulkopeliin voi olla tyytyväinen. Vahva sisäpelijoukkue kotikentällä noin vähissä juoksuissa on positiivinen asia, tappio luonnollisesti harmittaa, Komulainen tuumasi.

El Klassikko toimii kenraalina!

Torstaina Hiukassa nähdään pesäpallon klassikko-otteluksikin tituleerattu Jymyn ja Vimpelin Vedon kohtaaminen. Ottelu alkaa 17:30. Nyt on erinomainen sauma tulla tarkastamaan joukkueiden iskukyky juuri pudotuspeliotteluiden alla.

Torstaina 16.8 viimeinen mahdollisuus ostaa ennakkoon pääsylippu Naapurinvaaran Superiltaan 17.8!  Lippuja myydään Keskuskentällä ottelun aikana. Hinta 30 euroa käteismaksulla.

Puolivälierät käynnistyvät sunnuntaina 19. elokuuta. Se, kuka tulee Jymylle vastaan puolivälierissä on vielä auki. Tuo sunnuntain puolivälieräavaus on myös JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu, eli otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa tekemään hyvää!

Ottelun lehdistötilaisuus alla:

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen