Kovaa lyövä Kossu puolivälierävastustajaksi

Miesten Superpesiksen runkosarjan keskikasti oli tänä kesänä ennätyksellisen tasainen. Kolmanneksi sijoittuneen ja kahdeksanneksi sijoittuneen välille jäi ainoastaan kuusi pistettä ja kiharaisen sarjan pudotuspeliparit ratkesivat vasta viimeisellä kierroksella, kaikki kun oli vielä auki.

Tasaisuus aukeaa satunnaisseuraajalle toteamalla, että puolivälierissä Jymyä vastaan astelevalla Koskenkorvan Urheilijoilla oli viimeisellä kierroksella mahdollisuus voiton kautta haalia itselleen jopa kotietu, mutta epäonnisesti Pattijoelle päättynyt kamppailu ja muiden joukkueiden pistehaalinnat käänsivät tilanteen päälaelleen: Kossu jäi kahdeksanneksi ja aikoo nyt tosissaan haastaa Sotkamon Jymyn kilpailussa sijoituksesta neljän parhaan joukossa.
Tätä mieltä on Koskenkorvan lukkari Juha Puhtimäki.

– Peli on mennyt kokoajan eteenpäin ja pieniä tarkistuksia on vielä tekemättä. Paineet ovat tässä ainoastaan Kainuussa, meillä ei ole mitään hävittävää ja se tulee näkymään kentällä, Puhtimäki uhoaa Superpesiksen nettisivuilla.

Jymyn Roope Korhosella on yhä uraansa jatkavista pelaajista kaikkien aikojen kolmanneksi eniten pudotuspelikokemusta, yhteensä 150 ottelua. Eniten pelejä on Toni Kohosella (176) ja toisena listassa on Jani Komulainen (162).
Jymyn Roope Korhosella on yhä uraansa jatkavista pelaajista kaikkien aikojen kolmanneksi eniten pudotuspelikokemusta, yhteensä 150 ottelua. Eniten pelejä on Toni Kohosella (176) ja toisena listassa on Jani Komulainen (162).

”Ensimmäinen peli näytää suunnan”

Sotkamon Jymyn lyöjätykki Roope Korhonen korostaa ensimmäisen ottelun tärkeyttä koko ottelusarjan kannalta.

– Tämä ensimmäinen peli näyttää varmasti suunnan sarjalle. Tunnustaa siltä, että Koskenkorva ryhtyy lyömään paljon kovia ja läpäriyrityksiä ja sitä kautta saamaan hurmosta päälle. Tässä on oltava tarkkana, Korhonen huomauttaa.

– Huippuetenijöitä Kossulla ei ole kovin paljon, mutta lyöjämiehiä on sitäkin enemmän, muun muassa Dahlström (lyöjätilaston neljäs, 84 lyötyä), Vainionpää, Puhtimäki, Haukkala ja Suorauha, Roope listaa.

Puolivälieristä välieriin etenee kolmella voitolla. Syksyn pelien kovana ratkaisijana tunnetun Korhosen mukaan ainoastaan voitosta pelaaminen helpottaa tekemistä henkisellä puolella.

– Minun osalta tilanne ainakin helpottuu, kun ihmiset eivät seuraa enää, että voittaako se nyt lyöjätilaston ja voittaako se nyt tehotilaston, Roope nauraa.

– Pudotuspeleissä tilanteiden nollaus on helpompaa, kun pelataan ainoastaan voitosta. Mikäli epäonnistuu, on keskityttävä sitten vain seuraavan tilanteen voittamiseen, hän pohtii.

Niinpä niin, selittelyt ovat ohi, nyt alkaa taisto kohti mestaruutta. Silti yksi arkiaskare on vielä Korhosen taloudessa hoidettavana ennen taiston alkua.

– Tapana on leikata nurmi ennen pudotuspelejä, niin pitää se käydä vielä ajamassa. On päässyt nimittäin hieman pitkäksi, Korhonen naurahtaa.

Sotkamon Jymy ja Koskenkorvan Urheilijat kohtaavat ensimmäisessä puolivälieräottelussa Hiukan pesäpallostadionilla perjantaina 9.8. klo 18. Muut ottelupäivät löydät pelikalenterista. Ennakkolippuja on ostettavissa Kajaanissa K-Citymarketin infopisteeltä, Sotkamossa Intersport Piipposesta ja Kahvila Murusesta sekä Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatista, Angry Birds Activity Parkista ja Holiday Club Katinkullasta.

Muistatko vielä pudotuspeliaddiktin? Jos et, katso alla oleva video.

-AH