Kun pelinjohtaja scouttaamaan lähti

Leppeä loppukesän ilta. Monille se voi tarkoittaa vielä myöhästyneen kesän viimeisten auringonsäteiden nauttimisesta kenties jopa takapihalle heinäkuun lopulla asennetussa riippumatossa. Tämä ei kuitenkaan toteudu Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhosen kohdalla. Eipä Mikolla toisaalta edes löydy takapihalta riippumattoa ja vaikka löytyisikin, ei ahkerana kuntourheilijana tunnettu pelinjohtaja siinä välttämättä viihtyisi.

Runkosarja on huipentumassa viimeisille kierroksille ja loppusijoitukset runkosarjassa ovat kaikkea muuta kuin varmoja. Jymyllä itsellään on peli torstai-iltana (13.8 klo 18, eli tänään toim. huom.) Hiukan pesäpallostadionilla Seinäjoen JymyJusseja vastaan, mutta keskiviikko-iltana pelataan jo Jymynkin kannalta kiinnostava ottelu Joensuussa Mehtimäen pesäpallostadionilla. Tuolla sarjan kärjessä olevat Joensuu ja Vimpeli kamppailevat keskenään ja ottelun lopputulos vaikuttaa olennaisesti Jymyn mahdollisuuksiin kärkisijoista taistellessa. Mehtimäelle matkustaa keskiviikkona myös Mikko Korhonen, joka tekee yli kahdensadan kolimetrin matkan Pohjois-Karjalaan Kajaanista käsin.

– Tulosta ei auta toivoa. Peliä on kyllä siinä mielessä jännä seurata, kun ei käytännössä kummallekaan voittoa toivo, Korhonen aprikoi kaartaessaan auton parkkiin Mehtimäen pesäpallokentän liepeille.

Urheilukansa on liikkeellä. Katsojia valuu pesäpallokenttää kohti sankoin joukoin, vaikka ottelun alkuun on vielä puolisen tuntia. Itse ottelussa Jymyn kannalta ajateltuna optimaalisin lopputulos olisi Vimpelin Vedon 1-0 -voitto, jotta mahdollisuus runkosarjan voittoon säilyisi omissa käsissä. Reissun tarkoitus ei kuitenkaan ole jännittää ottelun lopputulosta, vaan tarkkailla vastustajan peliä analyysitarkoituksessa.

Pelissä aisti Korhosen mukaan kärkiottelun latinkia, virheitä siis tuli puolin ja toisin. Välillä huutamaan ja hurmostelemaan syttynyt kotiyleisö keräsi myös kiitosta, tosin raadin näkökulmasta meteliä olisi voinut olla enemmänkin. Syyksi vain ajoittaiseen hurmahenkeen esitettiin pesäpallokulttuurin nuoruutta Joensuussa.

Pelissä aisti Korhosen mukaan kärkiottelun latinkia, virheitä siis tuli puolin ja toisin. Välillä huutamaan ja hurmostelemaan syttynyt kotiyleisö keräsi myös kiitosta, tosin raadin näkökulmasta meteliä olisi voinut olla enemmänkin. Syyksi vain ajoittaiseen hurmahenkeen esitettiin pesäpallokulttuurin nuoruutta Joensuussa.

– Livenä näkee paremmin miten juoksu kulkee ja pallo liikkuu yksittäisillä pelaajilla verrattuna tietokoneelta katsottuun peliin, Korhonen selittää.

– Kehonkieli tulee myös huomioitua, se ei välity ruudulta. Merkkipeliä ja sijoittumisia tulee myös katsottua, Mikko jatkaa ynnäilyä.

Vaan kuinkas ollakaan. Nopeatempoinen ja tunnerikas kansallispeli vie mennessään ja Mehtimäen autenttinen atmosfääri tekee tepposensa. Ongelmia tuottaa myös STOP-nappulan puute. Peli tempaa mukaansa ja katsomoon paikalle saapuvia Jymy-kasvatteja Jere Vikströmiä sekä Joni Tervoa on syytä myös tervehtiä, vaikka kaksikko on kantanutkin tämän kauden Kiteen Pallon värejä pelipaidoissaan.

– Huomaa, että tunne ja jännitys vie, kun ei ole paikan päällä pelejä päässyt seuraamaan. Ottelutapahtuma vei tällä kertaa mennessään, Korhonen nauraa.

Torstai-illan vastustaja Seinäjoen JymyJussit on tarkkailtu jo etukäteen, minkä lisäksi apua antaa kauden kolme aikaisempaa kohtaamista. Sisäpelin kovimmat luut ovat kokenut Mikko Vainionpää, sekä viime vuoden lyöjäkuningas Jukka-Pekka, Vainionpää hänkin.

– JymyJussiella on pieni oljenkorsi pudotuspeleihin, joten se saattaa vapauttaa heidät rohkeaan ja riskiin peliin, Korhonen tuumaa ja haukkaa viimeisen palan grillimakkaraa suuhunsa.

Makkara sai sai arvosanan "vahva kiitettävä". Välillä syömisen kanssa piti jopa viipyillä, jotta makunautinto ei olisi ohi alta aikayksikön.

Makkara sai sai arvosanan ”vahva kiitettävä”. Välillä syömisen kanssa piti jopa viipyillä, jotta makunautinto ei olisi ohi alta aikayksikön.

Ottelu päättyy Vimpelin Vedon voittoon supervuorossa. Tämä tarkoittaa sitä, että taistellakseen runkosarjan voitosta Jymyn on mahdollisten voittojensa lisäksi toivottava myös Joensuun Mailan kohdalla pistemenetystä viimeisellä kierroksella Hyvinkään Tahkoa vastaan. Yli 2300 katsojaa käsittänyt kotiyleisö poistuu pettyneenä, tosin sivukorvalla on kuultavissa myös hyväksyvää puheensorinaa siitä, että Vimpeli ansaitsi voittonsa. Tämä ottelu ei ratkaissut vielä runkosarjan voittajaa, vaan kilvoittelu säilyy aina viimeiseen kierrokseen asti.

Runkosarja saa arvoisensa päätöksen.

Sotkamon Jymy saa vieraakseen Seinäjoen JymyJussit kauden viimeisessä kotipelissä torstaina 13.8. Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla. Paikalla pelissä on kutsuvieraana myös Espoon Bluesin liigajoukkue. Ennakkolippuja voit ostaa Jymykaupasta, johon löydät tästä linkistä.

Osallistu Perfect Finnish -kisaan:

Osallistu Perfect Finnish –lahjakorttien arvontaan.
 Kilpailun järjestää LähiTapiola Kainuu-Koillismaa yhteistyössä Sotkamon Jymyn kanssa.

Kisapalkinnot:

Ilmoittautumisajan päätyttyä arvotaan 3 voittajaa, jotka saavat Perfect Finnish -lahjakortin (arvo n. 40 €). Lahjakortilla voit itse valita sopivan lahjan itsellesi osoitteessa: www.perfectfinnish.fi

Osallistuaksesi kisaan sinun tulee olla vähintään 18-vuotias.
Kisa on käynnissä 17.7.-10.9.2015. Arvonta suoritetaan 11.9.2015 ja voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Lisäksi voittajien nimet julkaistaan Sotkamon Jymyn ottelussa 12.9.2015.


Osallistu kisaan tästä!

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo