Kurikka Jymyn väreihin – harjoitusryhmät pursuavat intoa

Sotkamon Jymy on tehnyt pelaajasopimuksen nuoren ja erittäin lupaavan Konsta Kurikan (2+1 vuotta) kanssa. Hänen lisäkseen Jymyn ykköspesisjoukkueessa pelanneet Ville Veittikoski (1 vuosi) sekä Tommi Piirainen (2 vuotta) ovat tehneet seuran kanssa jatkosopimukset. Paluumuuttajana Kainuuseen palaa Kuopiossa Ykköspesistä tahkonnut Altti-Jussi Ronkainen (1 vuosi).

Tämänhetkiset harjoitusryhmät löytyvät tiedotteen pohjalta.

Konsta Kurikka on nuoresta iästään huolimatta tehnyt jo selkeän läpimurron miesten Superpesikseen Imatran Pallo-Veikoissa. Sotkamon urheilulukiossa kolmatta vuotta pesisoppeja opiskeleva Kurikka on pelannut jo kaksi täyttä superpesiskautta. Viime kesänä vastuu kasvoi kauden edetessä ja samalla peliotteet ottivat vakuuttavia askelia eteenpäin.

– Viime kausi oli henkilökohtaisella tasolla hyvää tekemistä. Menin kokonaisvaltaisesti pelaajana paljon eteenpäin, mikä on itselle tärkeä juttu, Juvalta kotoisin oleva Kurikka tuumaa.

Kovalyöntinen Kurikka sivalsi viime kaudella Superpesiksessä mukiinmenevät tehot. Lyötyjä kertyi 6+27, tuotuja 24 ja kärkilyöntejä 121. Hänen kohdallaan voidaan puhua jopa poikkeuksellisen fyysisestä pelaajasta, sillä viime talvena lukion testauksissa Kurikka löi palloa yli 170 km/h ja heitti yli 150 km/h.

– Ehkä minua eniten kuvastaa monipuolisuus, vaikka fysiikka on luonnollisesti suurimpia vahvuuksiani. Vaikka sitä ei aina päällepäin uskoisikaan, niin kyllä multa löytyy sopivasti tulisieluisuutta pelikentille.

Kurikan pelipaidan värimaailma vaihtuu.

18-vuotiaalla tavoitteet on aina olleet ja on edelleen korkealla.

– Menestystä tavoitellaan. Minulla on vielä paljon koettavaa pesäpallon rintamalla, mitä täältä eritoten haetaan. Henkilökohtaisella puolella on kehityttävä, että voi ottaa viimeiset stepit valtakunnan eliittiin, mutta suunta on hyvä.

– Viimeistelen opintojani urheilulukiossa, joten elämä alkaa Sotkamossa olla jo tutun turvallista. Juva on koti, mutta ehkä tämä alkaa pikkuhiljaa olla jo toinen koti, lupaava pelimies päättää.

Pelinjohdossa Kurikan vahvuudet tiedostetaan ja sopimus otettiinkin vastaan ilolla.

– Konsta on yksi Suomen lahjakkaimmista nuorista pelaajista ja jo nyt erittäin kypsä ratkaisurooleihin. Hänen monipuolisuutensa antaa paljon mahdollisuuksia joukkueeseen, Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Ykköspesis, hyvä ponnahduslauta

Tiedotimme viime viikolla uusista jatkosopimuksista ja superpesisjoukkueen harjoitusryhmään nousevista omista kasvateista. Nyt tuo jono saa jatkoa, kun Ykköspesiksen lyöjätilaston kärkinimiin viime kaudella kuulunut Tommi Piirainen ja Koskenkorvan Urheilijoissa loppukauden lainalla pelannut Ville Veittikoski ovat tehneet jatkosopimukset.

Molemmat omistavat lahjakkuuden ja potentiaalin nousta omassa roolissa Superpesiksen keskei-siksi pelaajiksi.

– Nuorten esiinmarssi on ilahduttavaa. Tommi osoitti viime kesänä kasvaneensa valmiiksi pääsarjaan vaarallisilla, painavilla vedoillaan. Ville puolestaan näytti kyntensä ollessaan lainalla Koskenkorvalla, Komulainen analysoi.

Tommi Piirainen (keskellä) sai vyölleen ensimmäiset superpesisottelut kesällä 2017.

Omista kasvateista Altti-Jussi Ronkainen tekee paluun Kainuuseen ja on mukana Jymyn superpesisjoukkueen harjoitusryhmässä.

Harjoitusryhmät pursuavat pelaajia

SuperJymyn harjoitusryhmä:

Ville Väliaho
Roope Korhonen
Lauri Rönkkö
Niilo Piiponniemi
Antti Korhonen
Konsta Kurikka
Antti Kiiskinen
Joni Rytkönen
Niko Korhonen
Topi Korhonen
Riku Niemi
Ville Veittikoski
Tommi Piirainen
Matias Litmanen
Kalle Kuosmanen
Oskari Lukkari
Altti-Jussi Ronkainen
Aatu Saastamoinen
Aapo Komulainen

Ykköspesiksen harjoitusryhmä:

Juho Jokela
Mikko Lukkari
Ale Tschesmenski
Roni Suontakanen
Niko Tuikka
Aappo Savikoski
Ville Vierimaa
Aleksanteri Huotari
Konsta Saaranen
Iivari Vihanto
Petteri Timonen
Jere Heikkinen
Joni Heikkinen
Tuomas Haverinen
Ossi Reinikka
Valtteri Timonen
Janne Hyvönen
Jere Kemppainen

Valmennus:

Jani Komulainen
Saku Komulainen
Teemu Körkkö