Kurinpitopäällikkö tiedottaa miesten toisen loppuottelun tapahtumista

Pesäpallon kurinpitopäällikkö Tapio Rantala on selvittänyt miesten Superpesiksen toisessa loppuottelussa toisen jakson neljännen tasoittavalla vuorolla syntyneitä tapahtumia. Tilanteessa olivat osapuolina Sotkamon Jymyn Jani Komulainen ja Vimpelin Vedon Mikko Rantalahti.

Kurinpitopäällikkö Rantala toteaa, ettei Komulaisen kommentti edusta pesäpallon, Superpesiksen tai Pesäpalloliiton arvoja.

– Mitä tulee Komulaisen kommenttiin, on selvää, ettei se edusta pesäpallon, Superpesiksen tai Pesäpalloliiton arvomaailmaa. Pesäpalloon kuuluu vastustajan tietynlainen ”psyykkaaminen” ja sitä pidetään sallittuna, kunhan se pysyy hyvän maun rajoissa.

Ratkaisuaan varten Rantala tutki tilanteen ottelutallenteen ja asiasta julkaistun tiedotteen sekä kuuli ottelun tuomaristoa ja Mikko Rantalahtea. Kurinpitopäällikkö päätti olla käynnistämättä asiassa jatkotoimenpiteitä.

– Toisinaan pelaajien arvostelukyky pettää. Komulainen on tahrannut toiminnallaan mainettaan, mutta toisaalta myös nopeasti astunut julkisuuteen ja ottanut erehdyksestään vastuun. Tämä ei luonnollisestikaan ole asiassa ratkaisevaa, mutta on yksi huomioon otettavista seikoista, Rantala kirjoittaa.

Miesten Superpesiksen loppuottelusarjassa voitot ovat tasan 1-1. Kolmas loppuottelu pelataan Vimpelin Saarikentällä lauantaina klo 14.30 ja mestaruus on ensi kertaa katkolla Sotkamon Hiukassa sunnuntaina klo 16 alkavassa ottelussa.