Kylmää kyytiä Kitrolla

Alajärven Ankkurit – Sotkamon Jymy 0-2 (1-10, 0-4)

Ottelun tilastot

Alkuun pienimuotoinen julistus: Roope Korhonen on järkyttävässä lyöntivireessä. Kolme kertaa yleisö sai hämmästellä identtistä lyöntiä 2-luukkuun ja kaksi kertaa se onnistui, yhdellä kertaa pallo putosi puoli metriä laittomaksi. Lyötyjä juoksuja Korhoselle kertyi yhteensä 6, joilla hän otti kiinni tällä hetkellä lyöjätilaston kärkeä pitävää Jukka-Pekka Vainionpäätä. Vainionpäällä lyötyjä on 4+34 ja Korhosella 1+29, tosin Roopella otteluita on yksi kappale vähemmän pelattuna.

Jymy käytti suurimmat paukut ensimmäisessä vuorossa. Juoksuja kertyi peräti kahdeksan kappaletta, joista yksi syntyi Aki Oravan syöttämän vapaataipaleen turvin. Oravan peli ei tästä huolimatta repsahtanut, vaan hän nappasi tämän jälkeen lukuisia kärpäsiä Jymyn pelaajista.

– Tästä on joskus Sotkamon aikana paljon puhuttu, että Aki haluaa syöttämään. Hienoa, että pääsi meitä vastaan. Ihan kivaa syöttöä se antoi ainakin osumista päätellen, Jymyn parhaana palkittu Roope Korhonen veisteli.

Ensimmäisellä jaksolla ilahdutti myös ensimmäistä kautta Superpesiksessä pelaavan Jussi Korhosen upea 2-jatkekumuralla syntynyt kunnari, joka oli jo toinen laatuaan Jussille tällä kaudella.

Jymy jatkaa pesiskesäänsä kotikentällä Hiukassa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan sunnuntaina 5.6. klo 15 alkavassa ottelussa.

Huomasitko tätä?

Toisen jakson viimeisessä vuorossa Roope Korhosen viimeisen lyödyn juoksun jälkeen miehelle jäi viimeisenä lyöjänä tyhjä kenttä eteen, jolloin olisi ollut pakko lyödä kunnari vuoron jatkumisen varmistamiseksi. Sen sijaan, että Roope olisi yrittänyt kahdella jäljellä olevalla lyönnillä iskeä pallon maisemaan, laski hän mailansa alas, asettui lautasen toiselle puolen kasvot Oravaa päin ja antoi Akin yrittää syöttää kahta oikeaa syöttöä. Kolmella väärällä tuloksena olisi myös juoksu.

Kuuleman mukaan Oravan suusta kuului tässä vaiheessa seuraavaa:

– Uskaltaisko syöttää puolikorkeaa?

– Monta väärää tässä saa syöttää?

Tuloksena oli yksi väärä syöttö ja kaksi oikeaa.

– Aki syötti sen väärän tahallaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen hymyili.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuva: Jukka Rasimus