Läpilyönnit siivittivät Jymyn voittoon

Sotkamon Jymy kaappasi mukaansa kolme pistettä Ilmajoelta Koskenkorvan kylästä, kun se voitti isäntäjoukkue Koskenkorvan Urheilijat jaksoin 2-0 (10-2, 5-3). Paahteinen keli antoi odottaa suuren yleisömäärän lisäksi runsasjuoksuista peliä, eikä paikalle saapuneiden pesäpallojännäreiden tarvinnutkaan pettyä siltä osin, pelissä kun pamautettiin pallo kolme kertaa kunniajuoksun arvoisesti läpi asti.

Itä-Länsi-keisarit Toni Kohonen ja Mauri Pyhälahti kenttähaastattelussa. Toni tulee ohittamaan Maurin viikon päästä järjestettävässä Itä-Länsi-tapahtumassa pelattujen Itä-Länsien määrässä miesten tasolla.
Itä-Länsi-keisarit Toni Kohonen ja Mauri Pyhälahti kenttähaastattelussa. Toni tulee ohittamaan Maurin viikon päästä järjestettävässä Itä-Länsi-tapahtumassa pelattujen Itä-Länsien määrässä miesten tasolla.

Koskenkorvan startti otteluun oli kova. Ensimmäisessä vuorossa parilla puolittaisella läpilyönnillä syntynyt paloton ajolähtö ei kuitenkaan tuottanut kotijoukkueen kannalta toivottua tulosta, jolloin Jymyn sytyttäjäksi nousi numerolla kolme poikkeuksellisesti pelannut Jani Komulainen.

Janin kentänhalkaisu 2-tilanteessa koppareiden välistä kiidätti pallon niin kauas, että mies ehti Lasse Virenin Müchenin kultamitalijuoksun hengessä jopa ykköspesän jälkeen kompuroituaankin tuulettamaan kunniajuoksua kolmospesälle. Kun vielä seuraavana lyömään tulleen Topi Korhosen lyönti lirvahti aina kopparille asti, juhli Jani kotipesässä jo jakson kolmatta juoksua.

– Minun mielestä tässä istuu nyt väärä mies, Janille tämä ykköspytty tältä päivältä kuuluisi ehdottomasti, Jymyn ykköspalkittu Antti Hartikainen totesi vaatimattomana lehdistötilaisuudessa.

Kosti Rautiainen pallon kakkosrajasta Antin monttuun ja kiersi kunniaa. Kunnarilyöjillä riittää selkääntaputtelijoita...
Kosti Rautiainen kiskaisi ensimmäisellä jaksolla pallon kakkosrajasta Antin monttuun ja kiersi kunniaa. Kunnarilyöjillä riittää selkääntaputtelijoita…
...Liittyipä Kostin faniklubiin lopulta yläfemmat heittämään myös Toni Kohonen.
…Liittyipä Kostin faniklubiin lopulta yläfemmat heittämään myös Toni Kohonen.

Kuosmanen: ”Ulkopeli oli tänään surkeaa”

Toinen jakso eteni pitkään tasaisesti ja viimeiseen vuoropariin lähdettiin tasatilanteessa 1-1. Ratkaisu syntyi Jymyn sisävuorolla lähestulkoon identtisellä tavalla ensimmäiseen jaksoon verrattuna.

Kenttää haljottiin 1-tilanteessa jälleen, nyt asialla oli vuorostaan Antti Hartikainen. Kun vielä Jani Komulaisen lyönti karkasi 3-koppari Veli-Pekka Yli-Hirvelän räpylän kautta joitain metrejä hänen taakseen, oli jaksossa kahden lisäjuoksun myötä ratkaisun makua. Kossun kaksi kavennusjuoksua syntyivät neljä Kossun viidestä juoksusta lyöneen Jere Dahlströmin mailasta ja jakso päättyi lopulta 5-3.

Koskenkorvan pelinjohtaja Tero Lehtinen oli harmissaan omiensa ulkopelistä.

– Kyllä mua harmittaa, kun toinen jakso oli ihan saatavissa ja supervuorossa peli olisi ollut aivan uusi, mutta se lipsahti nyt ulkopelivirheisiin, Lehtinen harmitteli.

Mikko Kuosmanenkaan ei risuja säästellyt analysoidessaan Jymyn ulkopelisaldoa.

– Meidän ulkopeli oli tänään surkeaa, koko ajan pallonpudotuksia ja taktisia kömmähdyksiä. Kossu olisi ansainnut ainakin jaksovoiton tästä pelistä. Minä ajattelen pelin ulkopelin kautta, niin siihen en ole tyytyväinen, pisteisiin kyllä, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen ruoti.

Jymyn kokoonpano koki pieniä muutoksia Roope Korhosen alavartalovamman myötä. Immo Rautiainen työskenteli ottelussa kopparina ja Jani Komulainen tuotiin sisäpelissä numerolle kolme ja ulkokentällä kolmosvahdin paikalle.

Jymyn pelit jatkuvat tulevana tiistaina kotiottelulla Pattijoen Urheilijoita vastaan Hiukan pesäpallostadionilla. Tuo ottelu alkaa klo 18. Lippuja tuohon otteluun myydään ennakkoon Kajaanissa Kajaanin Citymarketin infopisteellä, Sotkamossa Kahvila Murusessa ja Intersport Piipposessa sekä Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatissa, Holiday Club Katinkullassa ja Angry Birds Activity Parkissa.

Ottelun tilastot

Kaikkiaan 2176 katsojaa paistatteli päivää Koskenkorvan pesäpallostadionilla.
Kaikkiaan 2176 katsojaa paistatteli päivää Koskenkorvan pesäpallostadionilla.

Päivän twiittaus:

”Jymyn nuori jokeripoika oli tänään elämänsä toisen kerran Koskenkorvalla. 1.kerta oli viime kesänä nuorisoleirin leiriottelun katsojana” – Mikko Korhonen muistutti urheilukansaa sukunimikaimansa Topi Korhosen nuoresta iästä.

jymy_pattu_banneri_pieni

-AH