”Laukkasta ja Laaksoa ei takatilanteeseen”

Urheiluntäyteinen viikko Sotkamo-Vuokatti –akselilla saa torstaina pesäpallon osalta jatkoa, kun Sotkamon Jymy ja Kiteen Pallo kohtaavat toisensa Hiukan pesäpallostadionilla aivan Itä-Länsi-viikonlopun alla.

Jymy on saanut jobinpostia kahden loukkaantumisen myötä, kun Roope Korhonen ja Aki Orava ovat olleet viimeiset pelit puolikuntoisena. Korhonen kykenee edelleen pelaamaan jokerina, mutta etukentän primus motor Toni Kohosen lisäksi, Aki Orava, joutui jättämään Pattijokea vastaan pelatun ottelun väliin. Molempien on tiedotettu jättävän myös Itä-Länsi-tapahtuma tällä haavaa väliin.

– Totta kai kaksi oman ulkopelipaikkansa mestarin poissaoloa vaikuttaa, mutta jos vastustaja tämän vuoksi saa muutaman takatilanteen lisää, niin meidän on vain puolustettava paremmin, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

Kuosmanen myöntää, että Oravan poissaolo näkyy kakkoskärjen pelissä. Hän huomauttaa kuitenkin, että Roope Korhosen jokerina olossa löytyy hyvätkin puolensa.

– Sisäpelissähän Roopen jokerina peluuttaminen tuo meille uusia mahdollisuuksia ja tiivistää peliä keulassa. Toisaalta meillä ei ole nyt niin paljon etenemisvoimaa jokeriosastolla, Kuosmanen pohtii.

Roope Korhonen on onnistunut kotiuttamisessa jokeripaidassakin. Pattijokea vastaan Korhonen tälläsi 4 lyötyä juoksua ja palkittiin joukkueensa parhaana.
Roope Korhonen on onnistunut kotiuttamisessa jokeripaidassakin. Pattijokea vastaan Korhonen tälläsi 4 lyötyä juoksua ja palkittiin joukkueensa parhaana. Kuva: Kimmo Rauatmaa

Kiteellä vaarallinen kotiutusosasto

Vastustaja Kiteen Pallo on onnistunut kaappaamaan pisteitä heinäkuun aikana Koskenkorvan Urheilijoilta (1-0-voitto) ja sarjassa kolmantena olevalta Joensuun Mailalta, joten joukkue on tällä hetkellä yllätysvalmis.

Kiteeltä löytyy kovan luokan kotiuttajia, muun muassa Toni Laakso ja Mika Laukkanen. Laukkanen on tällä hetkellä lyöjätilaston kuudennella sijalla, lyötyjä hänelle on kertynyt yhteensä 49 (4+45) kappaletta. Kuosmanenkin myöntää, että Kiteen kotiutusosasto on vaarallinen.

– Meidän on päästävä Kiteen kärkeen kiinni. Laukkasta ja Laaksoa ei saa päästää lyömään takatilanteeseen, joten Topi Hurskaiselle ja Simo Rahuselle numeroilla 2 ja 3 on laitettava kapuloita rattaisiin, pelinjohtaja suunnittelee.

Sen lisäksi, että Toni Laakso taitaa asiansa sisäpelissä, on hän myös yksi tämän valtakunnan kärkilukkareista. Laakso osaa sotkea peliä vaihtotilanteissa, mikä on Jymynkin otettava huomioon.

– Laaksoa vastaan vaihtotilannepelaaminen on suunniteltava etukäteen. Jos saamme vain takatilannetta aikaiseksi, niin uskon, että siihen meiltä löytyvät lääkkeet, Kuosmanen ounastelee.

Sotkamon Jymy ja Kiteen Pallo kohtaavat toisensa Hiukan pesäpallostadionilla torstaina 11.7. klo 18. Lippuja on ostettavissa ennakkoon Kajaanissa K-Citymarketista, Sotkamossa Kahvila Murusesta ja Intersport Piipposesta sekä Vuokatissa Sokos Hotel Vuokatista, Holiday Club Katinkullasta ja Angry Birds Activity Parkista.

-AH