Lippo kovempi kotiutuskisassa

Sotkamon Jymy – Oulun Lippo 1-2 (2-0, 2-4, 0-0, 0-1)

Sarjanousija Oulun Lippo osoitti olevansa yhtä ennakkoluuloton kuin hallipeleissäkin: toinen tämän vuoden puolella pelattu Jymyn ja Lipon kohtaaminen venyi jälleen kotiutuskisaan asti, tällä kertaa voittajana oli vierasjoukkue Lippo. Jymyn juoksuista vastasi jokerikaksikko Jani Komulainen ja Roope Korhonen, joille molemmille kertyi kaksi lyötyä juoksua.

– Kyllä meillä tänään oli paikat voittaa, 2-0 -tilanteessa päästiin kotiutuksia lyömään, mutta ei onnistuttu, niin siinä luultavasti se ratkaisu oli. Tämä oli nyt ensimmäinen tappio tämän vuoden puolella, joten oli varmaan ihan terve opetus porukalle, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen pohti.

Ensimmäinen jakso kulki Jymyn komennossa ja niin näytti kulkevan vielä toinenkin jakso, mutta kolmannen tasoittavalla syntynyt kavennusjuoksu nostatti henkeä Lippo-ryhmässä ja ratkaisu syntyi lopulta neljännen tasoittavalla, kun lyöjäjokeri Matti Korhosen kiskaisu livahti syöksykoppia havitelleen Niilo Piiponniemen räpylän alta kohti kenttää kiertävää juoksurataa.

– Lippo oli hyvällä hengellä pelaamassa ja kun saivat ihan viime hetkellä peliä auki, niin kova tahtotila heillä oli voittaa, Kuosmanen kehui.

Supervuoro oli juoksuton ja ratkaisu siirtyi näin kotiutuskisaan. Voittojuoksun löi Lipon Marko Pelkonen, jonka painava kumurilyönti karkasi takarajan tuntumaan tiputtuaan aina maisemiin asti.

– Pitää katsoa vähän tuloksen taakse. Tänään teemana oli tuota keskustaa pelata kiinni ja näin tuli useita vaarallisia tilanteita Lipolle, mutta saatiinhan siitäkin kokemusta, Kuosmanen kertasi.

Sotkamon Jymy pelaa vielä yhden harjoitusottelun Hiukan pesäpallostadionilla keskiviikkona 4.5. Kempeleen Kiriä vastaan klo 17.30. Otteluun on vapaa pääsy, mutta yleisöllä on mahdollisuus maksaa vapaaehtoinen kannatusmaksu, joka ohjataan suoraan A-poikajunioreiden toimintaan.

Sarja alkaa kotipelillä Kempeleen Kiriä vastaan torstaina 12.5. klo 18.

Jymyn kokoonpano:

1. Niko Korhonen
2. Niilo Piiponniemi
3. Antti Hartikainen
4. Toni Kohonen
5. Immo Rautiainen
6. Markus Tuikka
7. Kosti Rautiainen
8. Topi Korhonen
9. Janne Hyvönen
10. Jani Komulainen
11. Roope Korhonen
12. Roope Haapsalo

Teksti ja kuva: Antti Haapasalo