Lippo lyö lujaa: ”On pelattava fiksusti”

Sotkamon Jymy – Oulun Lippo 21.7. klo 18

Takavuosien menestyjä Oulun Lippo on palannut ryminällä Superpesikseen: joukkue majailee tällä hetkellä runkosarjassa sijalla 4, taistellen kynsin ja hampain pudotuspelien kotiedusta Kouvolan, Koskenkorvan ja Hyvinkään kanssa. Tällä hetkellä pisteitä on kerättynä 34 kappaletta, yhtä paljon kuin viidentenä olevalla Kouvolan Pallonlyöjillä. Jymy ja Lippo kohtasivat toukokuussa Raksilassa, tällöin Jymy oli parempi, mutta nyt oululaisjoukkue saapuu ensi kerran Hiukkaan sarjapelissä sitten kesän 2010.

– Lippo on pelannut hyvin ja ottanut materiaalistaan kaiken hyödyn irti. Joukkueessa on kovia roolipelaajia, jotka sitä sisäpeliä pyörittää, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen analysoi.

Kuosmanen viittaa kommentillaan Lipon ykköskärjen pelintekijöihin Saku Hakkaraiseen, Jere Vikströmiin, Antti Korhoseen ja Marko Pelkoseen.

– Jere ja Saku on ehdottomasti saatava kärjestä kiinni ja Korhonen ja Pelkonen on pelattava fiksusti, siellä on iso läpilyöntipotentiaali.

Niilo Piiponniemi palkittiin Joensuussa Jymyn parhaana ja näin ollen hän kantaa kultakypärää päässään torstain ottelussa Lippoa vastaan.
Niilo Piiponniemi palkittiin Joensuussa Jymyn parhaana ja näin ollen hän kantaa kultakypärää päässään torstain ottelussa Lippoa vastaan.

Kotijoukkueella on meneillään hienosti sujunut heinäkuu, perättäisiä voittoja on kasassa seitsemän kappaletta, eikä Jymy ole hävinnyt kuluneen kuukauden aikana otteluakaan. Yksi sisäpeliin leveyttä tuonut tekijä on Antti Hartikainen, joka on pelannut loukkaantumisensa jälkeen kaikki heinäkuun pelit yhdeksikössä.

Mielenkiintoisen Hartkaisen heinäkuusta tekee myös se seikka, että mies on lyönyt seitsemään peliin 6 läpilyöntiä, joista viimeisen tiistaina Joensuun Mehtimäellä 2-rajasta.

– Me ollaan pelattu hyvää sisäpeliä ja Antti on pelannut hyvin numerolla kuusi. On tullut läpäreitä ja hyviä vaihtoja, Kuosmanen kertaa.

Koostumuksen pysyvyyteen Kuosmanen ei osaa vielä sanoa juuta eikä jaata.

– Katsotaan rauhallisesti miten jatketaan. Paljon on myös Hartikaisen juoksukunnosta kiinni, pelaako hän kärjessä vai kuutosena, Kuosmanen pyörittelee.

Sotkamon Jymy ja Oulun Lippo kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla klo 18 ja portit aukeavat klo 17. 200:lle jaetaan ilmainen Iltalehti. Ennen ottelua kentällä esiintyy kuhmolainen tanssiryhmä Kristallitytöt.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo