Loppuottelusarja alkaa kutkuttavista lähtökohdista

Lopuottelusarja on totta vie aina alkanut mielenkiintoisista lähtökohdista, mutta nyt asetelma on entistäkin mielenkiintoisempi, jos vain mahdollista.

Runkosarjan alkupuolella toukokuussa pelattu Sotkamon ja Vimpelin välinen kamppailu antoi lopputulokseltaan ymmärtää, että Jymy on pesänvälin edellä kilpakumppaniaan, mutta jo kesäkuun kamppailu oli varsin tasainen ottelu.

Heinäkuun ja elokuun kamppailut Vimpelissä kiepsauttivat vaakakupin Vimpelin suuntaan, sitä ei kiellä edes pelinjohtaja Mikko Korhonen.

– Vaikka kesällä hävittiinkin Saarikentällä, niin ne on kesän pelejä. Silloin Vimpeli oli aika paljon edellä meitä, mutta ne pelit ovat historiaa ja muisto vain, Korhonen kertoo.

playoff-puu

Tämän lisäksi kiintoisa seikka on se, että loppuottelusarja alkaa tänään lauantaina nimenomaan Saarikentältä. Runkosarjan voittaja Vimpelin Veto pitää tässä sarjassa hallussaan kotietua. Hiukassa pelataan huomenna sunnuntaina klo 16.

– Tiedostettiin jo hyvissä ajoin, että runkosarjan voitosta ei enää tapella eikä kotietua tänne asti päästessä saada, joten olemme asennoituneet tähän. Hyvin mielenkiintoinen tilanne tämä on lähteä sarjaan, Korhonen tuumii.

Saarikenttä kera ympäröivän Savonjoen tuo myös oman elementtinsä sarjaan. Läpilyönnit olivat suuressa osassa kahdessa edellisessä kohtaamisessa Vimpelissä, näiden avulla sinivalkoinen ryhmä pääsikin etumatkalle. Jymyn ulkopeli on kuitenkin tilkinnyt itsensä pitävämmäksi pesiskesän edetessä kohti huipennustaan: välieräsarjassa Joensuuta vastaan läpilyöntejä Jymyn ulkokentästä ei heltinyt. Lukkari- ja ulkopeli nousevat finaaleissa myös arvoon arvaamattomaan.

– Peli Joensuuta vastaan oli kärsivällistä ja maltillista playoff-pelaamista ja riskienhallintaa. Näin pitää pystyä pelaamaan myös tulevassa sarjassa, Korhonen analysoi.

finaali_statseja

Nyt Järviseudun pesäpallohurmos nostaa esille myös toisen huomionarvoisen seikan. Saarikentän katsomokapasiteetti on 3500:n ihmisen hujakoilla, joten mikäli peliin saapuu runsaasti tuota lukua enemmän populaa, joutuu kenttähenkilökunta tukkimaan joenpengertä verkkojen kera yleisön asettuessa istumaan katsomon viereen jatkeille. SuperJymy.fi:n toimituksen tavoittama, nimettömänä pysyttelevä pesäpallovaikuttaja huomauttaa, että tällä on suurta merkitystä ottelun luonteen kannalta. Kansa huokaileekin ennen ensimmäistä finaaliottelua jännittyneenä: onko Saarikentän rajat auki vai ei?

– Jos verkot esimerkiksi estää rajalyönnit, niin kyllä se molempien joukkueiden vaihtolyöntipeliä haastaa, Korhonen myöntää.

Samaan hengenvetoon viuhkavelho kuitenkin toppuuttelee sisällöntuottajan salakavalaa paniikinlietsomista.

– Ne verkot joko tulee, tai ei tule. Se selviää luultavasti puoli tuntia ennen peliä. Ei sen kummempaa.

Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto aloittavat loppuottelusarjan tänään lauantaina Vimpelin Saarikentällä klo 16. Sarja jatkuu huomenna 5.9. sunnuntaina Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla niin ikään klo 16.

Lue lisää: Tiesitkö tämän finaaleista? – Katsasta kattava tilastopaketti!

Finaalien otteluohjelma:

la 5.9. Vimpeli-Sotkamo 16.00

su 6.9. Sotkamo-Vimpeli 16.00

la 12.9. Vimpeli-Sotkamo 14.30

su 13.9. Sotkamo-Vimpeli 16.00 (tarvittaessa)

la 19.9. Vimpeli-Sotkamo 16.00 (tarvittaessa)