Lopputurnauspaikka luisui käsistä


Sotkamon Jymy – Kempeleen Kiri 1-2 (1-3, 8-7, 2-3)

Ottelun tilastot

Oulun Lippo – Sotkamon Jymy 1-0 (4-1, 1-1)

Ottelun tilastot

Lauantain mallikkaasta aloituksesta huolimatta Jymyn halli-SM -alkuturnaus päättyi sunnuntaina pettymykseen: tappio toisessa kotiutuskisassa Kempeleelle ja tämän jälkeen 1-0 -jaksoin koettu häviö Lippoa vastaan tiesivät sitä, että Kempeleen Kiri ja Oulun Lippo jatkavat Seinäjoella pelattavaan lopputurnaukseen Jymyn ja Pattijoen Urheilijoiden jäädessä A-lohkosta rannalle.

– Pienistä asioista jäi kiinni. Sisäpelin taso tippu pelien myötä. Aloitimme Pattijokea vastaan erittäin vahvasti ja pelattiin sekä sisällä että ulkona hyvin. Kempelettä vastaan itse vähän sählättiin ja tuli esimerkiksi myöhäisiä väärähuutoja, mutta olin siihen peliin ihan tyytyväinen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoi.

Sisäpelin tasonlasku näkyi suoraan myös 3-tilanteiden määrässä. Pattijokea vastaan tilanteita syntyi 22, Kempelettä vastaan 15 ja Lippoa vastaan ainoastaan seitsemän.

– Tämä Lippo-peli oli kyllä surkea. Lataus ja tunnetila jäi näihin kahteen ekaan peliin, Kuosmanen harmitteli.

18-vuotias Kalle-Tapio Huusko nähtiin Jymyn lautasen äärellä pelissä Lippoa vastaan. Kalle-Tapio löi myös kyseisessä ottelussa toisen jakson tasoitusjuoksun.

Pallo liikkui Ouluhallissa todella kovaa, kuten etukäteen osattiin ounastella. Tämä näkyi läpilyöntien määrässä. Tämän lisäksi Ouluhallin hallisäännöt mahdollistivat tuomarin harkinnan mukaan etenemisen yhden pesän yli, mikäli pallo osui lyönnistä verkkoon. Tuomaristo käsittelikin useaan otteeseen epäselviä rajatapauksia.

– Pallo liikkui todella lujaa ja kimmottelimme verkkoon kahden juoksun arvoisesti lyöntejä, mutta turha sen taakse on mennä. Hallipeli ja hallisäännöt, Kuosmanen kuittasi.

Jymy suuntaa nyt katseensa kohti huhtikuun lopussa häämöttävää sarjakauden avausta Fuengirolassa. Harjoituspelejä ei ole ainakaan näillä näkymin tiedossa ennen mittelöä Espanjan auringon alla.

– Eihän tämä peli vielä valmista ole, kun muutoksia ja loukkaantumisia on tullut paljon. Meidän pitää nyt kärsivällisesti miettiä tämä homma ja mennä oman pelin kehittämisen kautta, että ollaan syksyllä valmiita pelaamaan kauden parasta peliä.

Alla olevassa videossa paluun pelikentille tehneen Mikko Korhosen mietteitä lauantai-illalta!

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo