LVI-Aitta on nähnyt urheilusponsoroinnin muutoksen

Viime viikolla 40-vuotisjuhlaviikkoaan viettänyt LVI-Aitta on toiminut Sotkamon Jymyn yhteistyökumppanina aina 80-luvun lopulta saakka. Tuolloin Jymy-lukkari Olli Hartikainen työskenteli pelaamisen ohella yrityksen Sotkamon pisteessä ja pelasi LVI-Aitan kummipelaajana. Vuonna 1973 perustetun, nykyään Sotkamossa ja Kajaanissa toimivan perheyrityksen toimitusjohtaja Ville Hälinen on nähnyt yhteistyön muuttuvan vuosien saatossa.

– Aikanaan se oli enemmän sellaista tukemista. Nykyisin yritys ja seura tekevät enemmän yhteistyötä. Vastikkeetonta rahaa on vaikea seurojenkaan enää kerätä, Hälinen kertoo.

Hälisen mukaan tavoite on edelleen sama: kerätä rahaa joukkueelle. Mutta nykyisellään seurat pystyvät antamaan omien sidosryhmiensä kautta lisäarvoa tukemiselle.

– Sponsorointi on nykyisin enemmän yhteistyötä ja verkostoitumista. Esimerkiksi Jymy on pystynyt meille tarjoamaan omien sidosryhmiensä kautta apua erilaisten tapahtumien järjestämiseen, Hälinen täsmentää.

Miltä urheilusponsorointi tällä hetkellä sitten näyttää – onko jotain, mitä yritysmaailma erityisesti kaipaisi lisää?

– Ei tule mieleen mitään yksittäistä. Jymykin on vienyt yhteistyön jo nyt niin pitkälle. Mutta ehkä sellainen tietoisuuden lisääminen olisi hyvästä. Kaikki yritykset eivät välttämättä edes tiedä, kuinka monella tavalla seurat voisivat heitä auttaa, Hälinen huomauttaa ja nostaa yhdeksi hyväksi esimerkiksi JymyKlubin.

– Mutta voi myös olla, etteivät seurat itsekään tiedä ja osaa tarjota kaikkia mahdollisuuksiaan, hän päättää.

LVI-Aitta

Perustettu: 1.1.1973
Toimitusjohtaja: Ville Hälinen
Toimiala: lämpö-, vesi- ja ilmastointialan erikoisliike Kajaanissa ja Sotkamossa. Tuotevalikoimaan kuuluvat tarvikemyynti, asennus- ja huoltopalvelu, suunnittelu sekä urakointi.
Työntekijöitä: 35
Liikevaihto: 6 – 6,5 miljoonaa euroa

JymyKlubi

Perustettu: kaudelle 1997
Mikä se on: Pääyhteistyökumppaneiden yhteistyöverkosto
Mitä toimintaan kuuluu: Klubi kokoontuu lähes kuukausittain erilaisten tilaisuuksien muodossa.

-JL-
[fbcomments]