Lyöjäkonkarit kohtaavat Ukonniemessä!

Jymy haki viime viikonloppuna kaksi vieraspistettä Pattijoelta ja sai sen jälkeen vajaan viikon pelitauon. Harjoituksien täyteisen viikon päättää vierasmatka Etelä-Karjalaan IPV:n vieraaksi.

Sotkamolaisten alkukausi on tuottanut kaksi voittoa ja viisi pistettä, kun yksi piste matkasi Pattijoen kylmyydestä liiton haltuun. Pallo-Veikot puolestaan metsästää kauden avausvoittoa, kun kolme ensimmäistä ottelua on tuottanut heille vain yhden pisteen. Toisaalta, joukkue on kohdannut muun muassa kausiennakoissa kärkikahinoihin asetetut Pallonlyöjät ja JymyJussit.

Imatralaiset ovat kokeneet piristävää vaihtelua rosterissaan, sillä etukenttien väriläiskä Sami Partanen hankittiin Kiteeltä ja viime kauden hopeajoukkueesta (KPL) Imatrankosken kupeeseen siirtyivät Teemu Nurmio sekä Konsta Hyötyläinen. Viuhkamiehenä nähdään Jyrki Valle, joka nousi pelinjohtajan saappaisiin omasta valmennustiimistä. Mielenkiintoisena pelaajana esiin nostettakoon myös Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva Konsta Kurikka, joka nuoresta iästään huolimatta on erittäin kovakätinen ja -lyöntinen etumies.

Jymyn aktiivinen kokoonpano pysyy samankaltaisena kuin kahdessa alkukauden ottelussa olemme nähneet.

Roope Korhonen on lyönyt kahteen otteluun kuusi tavallista juoksua. Kuva: Akke Virtanen.

Lyöjäkonkarit vastakkain!

Kautta aikojen lyöjätilaston ykkönen Jere Dahlström (47 + 1233) ja kolmonen Roope Korhonen (54 + 1029) kohtaavat Imatran Ukonniemessä. Lyöjätilaston lisäksi kaksikko kamppailee kautta aikain tehotilaston kärkipaikoilla:

  1. Jere Dahsltröm 1280 + 121 = 1401
  2. Roope Korhonen 1083 + 286 = 1369

Seuraa heitä!

Roope Korhonen vs. Jere Dahlström: kun puhutaan ottelun ratkaisuhetkistä sekä tärkeistä ensimmäisen juoksun lyöjistä, ei tätä kaksikkoa voi sivuuttaa, minkä osoittaa varmasti jo edellä mainitut tilastoseurannatkin.

Ville Väliaho: IPV:n sisäpeli elää pitkälti Dahlströmin ja Partasen kotiutustehojen kautta, joten sekä 0-tilanne että vaihtotilannepelaaminen nousee suureen rooliin. Väliaho on keskeisessä roolissa eliminoimassa kotijoukkueen sisäpeliä.

Niko Korhonen: numerolla kolme alkukauden esiintynyt Niko Korhonen omistaa laajan lyöntirepertuaarin, minkä lisäksi vaakamailalla lähtevät sivallukset viuhuvat erittäin kovasti ympäri ulkokenttää. Korhonen väläytteli osaamistaan kevään harjoitusotteluissa ja painoi useita läpilyöntejä vastustajien kentästä. Nähdäänkö huomenna läpilyöntejä suhteellisen avaralla Ukonniemen kentällä? Jos nähdään, niin tässä siihen hommaan yksi potentiaalinen pelimies.

Imatran Pallo-Veikot – Sotkamon Jymy sunnuntaina 19. toukokuuta klo 17. Ottelu katsottavissa Ruutu Urheilun Fanikameralähetyksenä ja kuultavissa Radio Kajauksen taajuuksilta. Nettiradio ei ole valitettavasti tällä hetkellä toiminnassa, joten tarkista oman alueesi taajuudet Kajauksen verkkosivuilta.

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen