Maistuva voitto läpäreiden siivittämänä!

Kempeleen Kiri – Sotkamon Jymy 1-2 (4-3, 5-14, 0-1)

Ottelun tilastot

Voit äänestää Jymyn Bolt -kovinta työntekijää täällä!

Sotkamon Jymy nappasi arvokkaat pisteet ja makoisan voiton viikon toisesta paikallisväännöstä. Vajaa 2000-päinen kempeleläisyleisö sai juhlia kotijoukkueen kanssa avausjakson voittoa, mutta tämän jälkeen Jymy varasti shown.

Jymy matkasi vastavierailulle Kempeleeseen. Jymy jatkoi Sarkkirantaan liki samaisella kokoonpanolla kuin pelasi tiistaina toisen jakson ja supervuoron Hiukassa. Ainoa muutos nähtiin jokeriosastolla, kun Lauri Rönkkö hyppäsi huilivuoroon ja pelikuntoon palautunut Niko Korhonen puki päällensä jokerinutun Roope Korhosen ja tiistain voiton ratkaisseen Samuel Huotarin kanssa.

Kempeleeseen oli povattu mahdollisia vesisateita, mutta tällä kertaa pahimmalta vältyttiin. Oikeastaan ensimmäisen jakson alun pientä ripotellua, sadetta ei Kempeleessä nähty. Aapo Komulainen päihitti toistamiseen Tuomas Jussilan hutunkeitossa tällä viikolla ja vei Jymyn aloittavaan ulkovuoroon. Kiri aloitti jämäkästi ja päättäväisyyttä uhkuen. Kiri rakensi ajotilanteen Antti Korhoselle, jonka viimeisellä lyöty keskipomppu oli kuitenkin laiton. Tämän jälkeen Matti Korhonen sivalsi viistomailan väliin ja Jussila toi KeKin avausjuoksun. Ossi Meriläinen pommitti toisen juoksun ja kolmannen kiskaisi Juhani Ojala kolmosrajaleikkurilla. Jymy sai kärjestä ajot, mutta Roope Korhosen ja Hannes Pekkisen ensimmäiset kotiutusyritykset epäonnistuivat. Komulainen kuitenkin rokotti Kirin koppareita kolmosjatkekumuralla kahden juoksun arvoisesti ja toi Jymyn mukaan peliin Kirin tiukasta aloittavasta huolimatta.

Toisessa vuorossa Antti Korhonen lisäsi Kirin johdon jälleen kahteen. Jymy halusi suoristaa toisessa vuorossa lyöntipeliään ja käytti kaksi paloa kakkoskeulasta, ja kun kolmatta ei syntynyt käytti Jymyn kärki Elmeri Purmonen kaksi lyönti, jonka jälkeen kotipesästä vihellettiin tekninen palo. Kolmannessa vuorossa Jymy onnistui nollaamaan Kirin sisävuoron ja iski ensimmäisen vuoron tavoin ajotilanteen nopeasti päälle. Tälläkin kertaa Purmonen ja Jere Vikström paloivat niukasti kotipesään ja kahdella palolla Komulainen upotti kumuran vuorostaan kakkosjatkeelle juoksun arvoisesti.

Neljännessä Jymy puristi toistamiseen Kirin nollille ja pääsi hakemaan tasoitusta viimeisen lopettavalta. Roope Korhosen ensimmäinen merkattu leijaili kolmossaumasta kopiksi kolmoskoppari Ojalalle saakka. Roopen toinen lyönti vaihtotilanteeseen oli laiton ja koska kyseessä oli ajotilanne, joutui Roope lyömään tahallisen laittoman. Kirin lukkari Jani Lassila sai heittopelillään parhaan terän Pekkisen lähdöistä ja sieppari Antti Korhosella oli helppo työ tehdä toinen palo kolmospesältä. Jymy oli ajautunut tukalaan tilanteeseen, ja pakon sanelemana kentälle pyrkinyt Niko Korhonen paloi lopulta ykköselle. Näin Kiri oli tiistain tapaan juoksun verran parempi avausjaksolla.

Niko Korhonen palasi kokoonpanoon jokerinutussa.

Toisella jaksolla kentällä nähtiinkin sitten toisenlainen Jymy: juoksuja taottiin lopulta 14, kun kotijoukkue jäi viiteen. Toki, hetkellisesti jakson alkupuolella näytti, että isoa johtoasemaa kuromaan lähtenyt kotijoukkue hengittää jo hieman niskaan. Jymy iski aloittavalla kuusi juoksua, kun ensiksi Roope Korhonen räpsäytti saumasta pinnan. Aleksanteri Huotarin kumura ponnahti kakkoskoppari Perttu Ollin yli kunnarin ja kolmen tavallisen arvoisesti. Purmonen löi vielä vanhemman Huotarin kotiin ja Jymy johti 6-0.

Kiri kuroi eroa kahdella juoksulla ja Jymy vastasi yhdellä, mutta Kiri iski jälleen kerran kaksi, kun selkeää johtoasemaa suojellut Jymy pelasi myös johtoasemaa suojellen. Kolmannen aloittavalla Jymy ratkaisi lopulta toisen jakson, kun iski toistamiseen kuusi juoksua Kirin ulkokentästä: Roopen kumura sirvahti kopparin räpylästä taivaan tuuliin ja Jymy lisäsi johtoa kahdella. Seuraava juoksu oli illan erikoisin, kun Lassila heitti käyttöheittoa kakkoselle ja Sami Haapakoskella oli juttutuokio meneillään juuri pesälle haavoittuneen Roope Korhosen kanssa. Komulainen toi hölkytellen juoksun harhalla. Kahdella palolla ajolähtöön lyömään tullut Vikström haavoitti nuoremman Huotarin kotipesään, mutta kuritti sen jälkeen kolmosluukkua: Ojala yritti katkaista lyöntiä baseball-liu’ulla aidan ali, mutta turhaan. Vikströmille kunniaa ja kaksi tavallista. Jymy lisäsi johtoa yhdellä vielä neljännessä ja Kiri kavensi yhdellä. Vääjäämätön, eli supervuoro oli kuitenkin edessä.

Aapo Komulainen oli hyvässä kumuravireessä.

Supervuorossa Jymy valitsi aloittavan. Purmonen raivasi tietä ja Vikström saatteli Purmosen kakkoselle. Vikströmistä takapalo ykköselle. Jymy täytteli takapesätpesät Pekkisen ja Niko Korhosen voimin, joka pomputti myös Purmosen kolmoselle. Roope Korhosen ensimmäisestä kotiutuksesta suoritti kuitenkin polttolinja. Hyvässä kumuravireessä ollut, ja neljä juoksua lyönyt Komulainen upotti kuitenkin kumuran vastustamattomasti yli Tahko2-kuvion tappimiehen ja Jymy sai juoksun, vaikka samasta tilanteesta syntyikin lopulta kolmas palo takaetenijöiden turvattua juoksua.

Lopettava alkoi Jymyn kannalta lähes ihanteellisesti: ykköselle edenneestä Markus Keski-Petäjästä saatiin palo kakkoselta, kun Jussilan näpäys nousi kopiksi lukkari Komulaiselle ja myös Jussila haavoittui hetken kuluttua. Onni Määttä pääsi ykköselle, mutta Haapakosken viimeinen leijaili kolmosjatkeelta laittomaksi. Kiri siirsi ratkaisun kakkoskeulaan ja vastuuta saaneet Olli ja Lassila täyttivätkin etupesät. Matti Korhosen pomppu jäi kuitenkin eniten paloja ulkopelissä tehneelle Ville Kotrolle, joka sivalsi pelin päättävän polttoheiton kolmospesälle.

Jymy nappasi arvokkaat pisteet ja viikon toisen voiton Kiristä. Jymy voitti ottelun 3-tilanteet 30-19. Jymyn parhaana palkittiin jälleen kerran kovassa vireessä ollut Vikström, joka keräsi myös kentän muhkeimman kärkilyöntipotin (13/15 kl) yhden tuodun ja kolmen lyödyn lisäksi. Neljä juoksua lyönyt ja neljän palon ja lukemattomien laittomien edestä kotipesässä rehkinyt Komulainen oli kakkospalkittu. Pekkinen puolestaan arvostettiin ottelun parhaaksi ulkopelaajaksi, Ruutu-tähtipelaajaksi. Kirin ykkönen oli Jussila ja kakkonen kolme juoksua lyönyt Meriläinen.

Katso Boltin tarjoama lehdistötilaisuus alta!

Jymyn seuraava matsi pelataan maanantaina Marjex Stadionilla, kun Joensuun Maila matkaa Kainuuseen. Hanki liput ennakkoon osoitteesta: www.ticketmaster.fi/sotkamonjymy! 

Teksti ja kuvat: Olli Korhonen