Makoisa voitto Koskenkorvalta

Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy 0-2 (4-5, 6-9)

Ottelun tilastot

– Kaikista tärkeintä, että saatiin voitto eikä tullut loukkaantumisia!

Mikko Kuosmanen oli ottelun jälkeen tyytyväinen joukkueensa peliesityksiin. Peräti neljä pelaajaa huilasi tänään (Saku Hakkarainen, Antti Hartikainen, Niko Korhonen ja Niilo Piiponniemi), mikä avasi myös tilaisuuden yhdelle superpesisdebyytille: Valtteri Piiraiselle. Vaikka muutoksia oli kokoonpanossa paljon, onnistui Jymy kaivamaan täydet kolme sarjapistettä ensimmäistä kertaa tämän jatkosarjan aikana.

– Lähtökohta oli hankala, kun miettii tuota juoksijoiden vähyyttä. Jere (Vikström) pelasi tänään loistavasti sisällä ja ulkona ja Kohosen 1-tilanteen purkaminen siihen vielä, niin siinä se meidän peli tänään käytännössä oli tänään, Kuosmanen kertoi.

Ensimmäisellä jaksolla peli oli pitkään poikki, kun tuomaristo neuvotteli neljännessä vuoroparissa Jere Dahlströmin ajolähdön viimeisen lyönnin laillisuudesta. Dahlströmin 3-luukkuun suunnattu lyönti osui ykköseltä etenemään lähteneeseen Anttoni Jakobsoniin ja pallo muutti suuntaa keskemmäksi Topi Korhosen räpylän ali juoksun arvoisesti.

Valtteri Piirainen pelasi uransa ensimmäisen miesten superpesisottelun.

Kukaan tuomareista ei tilannetta kuitenkaan huomannut ja juoksu jäi voimaan, minkä lisäksi jälkitilanteessa Toni Kohoselle nostettiin keltainen kortti. Koskenkorva kimmersi vielä tasoihinkin, mutta Roope Korhonen mäiskäytti neljännen tasoittavalla voittojuoksun keskisaumasta.

Toisella tehtiin historiallinen pesäpallosuoritus, kun Kalle-Tapio Huusko löi uransa ensimmäisen kunnarin komealla 2-jatkekumuralla, joka pomppasi vielä lyöntiä vastaan juosseen Juho Toivolan ylitse.

– Pelin alussa oli jo tunne, että 2-jatkekumura on risussa, kun ensimmäisellä jaksolla yksi sinne lyöty vapaa oli puoli metriä laiton. Hyvältähän tuo tuntu ja ennen kaikkea tärkeetä, että se avasi meidän sisäpeliä toisella jaksolla, Kalle-Tapio kertasi.

Sisäpeliä se totta tosiaan avasi, sillä tämän jälkeen Jymy nousi parhaimmillaan seitsemän juoksun johtoon. Kossu teki loppujaksosta vielä pelin muun muassa paluun tehneen Jukka Latvalan läpilyönnillä ja ero kaventui jakson päätteeksi lopulta kolmeen juoksuun.

– Kotiuttamiseen on nyt hyvä tatsi ollut ja luottamus tuohon takaseen lyömiseen on aika monella kaverilla, Kuosmanen sanaili.

Jymy kohtaa seuraavaksi Kiteen Pallon tänä perjantaina 11.8. Hiukan pesäpallostadionilla. Ottelu alkaa klo 18!

Huomasitko tätä?

Jani Komulaisen ensimmäisellä jaksolla tuoma juoksu nosti hänet Jymyn kaikkien aikojen sisäisessä etenijätilastossa kärkeen ohi Janne Vuorisen. Komulaisella on Jymy-paidassa tuotuja nyt 413 kappaletta, kun Vuoriselle niitä kertyi Sotkamon Jymyssä kaikkiaan 412.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo