Matias Litmanen ja Tommi Piirainen määräaikaisilla vuokrasopimuksella SiiPeen

Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen sopimuspelaajat Matias Litmanen ja Tommi Piirainen siirtyvät määräaikaisella vuokrasopimuksella pelaamaan miesten Superpesistä Siilinjärven Pesikseen.

Matias Litmanen on pelannut kaksi edellistä kautta Sotkamon Jymyn violettioransseissa väreissä Superpesistä ja Ykköspesistä. Viime kaudella Litmanen piipahti viiden ottelun lainalla Koskenkorvan Urheilijoissa. 

Matias Litmanen on Siilinjärven kasvatti ja Superpesistä vuosina 1992-1997 SiiPessä pelanneen ja Kiteen Pallossa vuosina 1999 ja 2000 Suomen mestaruuden voittaneen Heikki Litmasen poika. Sisäpelissä Litmasen vahvuudet ovat etenemisessä ja vaihtopelaamisessa. Ulkopelipaikaltaan Litmanen on lukkari, mutta on tottunut myös polttolinjan pelipaikkoihin.

– Matias pitää päästää irti. Sisäpeliosaaminen riittää joukkueeseen kuin joukkueeseen, mutta nuoren miehen kokonaisvaltainen kehittyminen ei tapahdu pelkästään jokeripaita päällä, Sotkamon Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen kommentoi.

Sotkamosta Siilinjärvelle määräaikaisella vuokrasopimuksella siirtyy myös Tommi Piirainen. Vasemmalta lyövän 23-vuotiaan Piiraisen halu nousta Superpesistason lyöjäjokeriksi on kova.

– On hienoa pelata tulevalla kaudella Superpesistä, viime Ykköspesiskausi ja talven treenikausi antavat tulevalle kesälle mainion perustan.

– Seuraamme Tommia erittäin tarkoilla silmillä ja ollaan tuntosarvet pystyssä. Hieno juttu, että Tommi pääsee pelaamaan Superpesistä ja lähtökohtaisesti nimenomaan pääkotiuttajana.

Sotkamon Jymyn kasvatti Tommi Piirainen paukutti viime kesänä Ykköspesiksessä 70 lyötyä, mikä oikeutti Ykköspesiksen lyöjätilaston jaettuun ykköspaikkaan. Superpesisdebyyttinsä Piirainen teki Sotkamon paidassa kaudella 2017. Kahdessa pelaamassaan Superpesisottelussa Piirainen on lyönyt kolme juoksua.