Mehtimäeltä haetaan revanssia – Kohonen poissa kokoonpanosta

Sotkamon Jymyn taival ylemmässä jatkosarjassa käynnistyy tänään keskiviikkona Joensuun Mehtimäellä. Jymy ei ole vielä tällä kaudella onnistunut kukistamaan kotijoukkue Joensuun Mailaa, mutta tänään lähdetään hakemaan revanssia ja asetelmia myös syksyn peleihin. Illan herkkupala on kuultavissa Aito Kajauksen taajuuksilta sekä katsottavissa Ruudun päälähetyksenä.

Jymy vieraili sunnuntaina alajärvisten vieraana ja kukisti Ankkurit puhtaasti 2-0. Pelin jälkeen Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen käänsi ottelun jälkeen jo katseitaan tulevaan.

– Nyt aletaan vähän keventämään kuormaa ja hiomaan pääkoppaa siihen kuntoon, että ollaan parhaimmillaan pudotuspeleissä. Jatkosarja on erinomainen mahdollisuus juuri siihen, koska kohtaamme kuitenkin kaikki päävastustajamme.


Pelinjohtaja Jani Komulainen pohtii seuraavaa siirtoaan.

Jymyn osalta ylemmän jatkosarjan alku on kevyempi, sillä illan ottelun jälkeen seuraava koitos tulee vasta ensi viikon tiistaina. Joensuun Maila on vahva ulkopelijoukkue ja aiemmissa kohtaamisissa pelin avaaminen sekä tilanteen rakentelu on ollut Jymyn osalta tukkoista. Millä avaimilla Jymy lähtee tänään hakemaan voittoa?

– Sisäpelillisesti meidän täytyy tänään saada vapautunut peli-ilme ja ulkopelissä torjuttava läpilyönnit, Komulainen ennakoi.

Toni Kohonen poissa kokoonpanosta – lautasen äärellä häärii Riku Niemi

Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Toni Kohosen ennätyksellinen ja historiallinen runkosarjaotteluiden putki katkeaa. Edellisen kerran Kode on nimittäin ollut pois kokoonpanosta vuonna 1996 siirtokarenssin vuoksi ja pelannut sen jälkeen putkeen peräti 612 sarjakierrosta, mikä on enemmän kuin toisena ottelutilastossa olevalla Pasi Pirisellä on pelattuja otteluita yhteensä. Tuon lukeman päälle lisätään vielä 226 pudotuspeliottelua, joissa Kohonen on ollut joukkueensa pelaavassa kokoonpanossa.

Kohosen poisjäänti ratkesi aamulla.

– Tonilla on jalkavaiva. Haluamme Koden olevan parhaimmassa iskussa syksyn peleissä, mikä selittää tämän poisjäännin, Komulainen taustoittaa.


Toni Kohosen historiallinen peliputki katkeaa.

21-vuotias Riku Niemi hyppää lautasen äärelle. Niemi on operoinut joukkueensa lukkarina junioreissa, mutta pelannut lukkaripeliä tänä kesänä myös Oulun Lipossa. Tuolloin Lippo katkaisi Kouvolan Pallonlyöjien ennätyksellisen voittoputken.


Niemi on aiemmin esiintynyt Jymyn takakentällä.

Jymyn taival jatkosarjassa!

Jymy sijoittui perusrunkosarjassa sijalle neljä. Näin ollen, tulevien viikkojen otteluohjelma ylemmässä jatkosarjassa muotoutui seuraavanlaiseksi. 

Jatkosarjan otteluohjelma:

Ke 1.8. Joensuun Maila – Sotkamon Jymy klo 18*
Ti 7.8. Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit klo 18
To 9.8. Koskenkorvan Urheilijat – Sotkamon Jymy klo 18
Su 12.8. Sotkamon Jymy – Pattijoen Urheilijat klo 16
Ti 14.8. Kouvolan Pallonlyöjät – Sotkamon Jymy klo 17:30
To 16.8. Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto klo 17:30

Ylempään jatkosarjaan lähdetään alla olevasta pistetilanteesta:

Kouvolan Pallonlyöjät 68 pistettä
Vimpelin Veto 62
Joensuun Maila 55
Sotkamon Jymy 54
Seinäjoen JymyJussit 38
Koskenkorvan Urheilijat 36
Pattijoen Urheilijat 34

Edellä mainitut pisteet siis kulkevat mukana jatkosarjan loppuun saakka, jonka jälkeen tarkastellaan tilanne puolivälieriin.

Teksti: Olli Korhonen
Kuvat: Olli Korhonen & Janne Kuronen