Merkittäviä sopimusuutisia: Väliaho ja Roope kahden vuoden jatkosopimuksiin

Sotkamon Jymyn lyöjäjokeri ja kaikkien aikojen tehotilaston piikkipaikkaa pitävä Roope Korhonen sekä kotipesän ansiokkaasti haltuun ottanut Ville Väliaho ovat tehneet kahden vuoden jatkosopimukset Jymyn kanssa.

Koko 2000-luvun Jymyä edustanut Roope Korhonen on tehnyt seuran kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Peli-iloa ei ole tarvinnut etsiä, vaan uudistunut ympäristö on lisännyt hehkua.

– Kliseisesti voisi sanoa näillä vuosilla, että terveenä treenaaminen ja pelaaminen on tietenkin ykkösprioriteetti. Meillä on ollut uudistuneessa joukkueessa mukava talvi ja kesä, eikä ole tarvinnut painia loukkaantumisten kanssa, niin jatkosopimus tuntui oikealta jo tässä vaiheessa, lyöjäjokerin viittaa harteilla kantava Korhonen kommentoi.

Roope Korhonen puhkoo saumoja ainakin vuoteen 2021 saakka.

Vuosikausia lyöjätilaston kärkikahinoissa keikkunut Korhosen liekki palaa edelleen voimakkaasti pesäpallolle ja Jymylle vielä 38-vuotiaanakin.

– Joskus muinoin totesin, että nelikymppisenä se on viimeistään ohi. Nyt tuoreen jatkosopimuksen myötä taitaa mennä muutaman kuukauden lisäajalle, Korhonen naurahtaa.

– Saa nähdä saako sitä viettää elämäni ensimmäisen kesäloman jo viimeistään sitten 2022, Korhonen jatkaa velmuiluaan.

Viime syksynä Jymyyn saapunut Väliaho käytti optionsa!

Kankaanpäästä kotoisin oleva Ville Väliaho hankittiin viime syksynä Jymyn kotipesän ja ulkopelin johtajaksi. Tuolloin sopimus kirjattiin yksivuotiseksi, mikä sisälsi optiona kaksi vuotta. Nyt sekä Väliaho että SuperJymy Oy ovat päättäneet käyttää tuon option.

Otteillaan Jymy-fanit ihastuttaneelle Väliaholle jatkopäätös oli helppo ja mieluinen.

– Olen viihtynyt Kainuussa hyvin ja tykännyt siitä, miten asiat täällä hoidetaan, joten päätös oli erittäin helppo. Olen saanut elää ja hengittää pesistä pirteässä ympäristössä, mikä on luonut mahdollisuuden kasvaa urheilijana ja ihmisenä.

Ville Väliaho on istunut hyvin Kainuuseen.

Myös Jymyn yleinen sopimustilanne oli omiaan painamaan vaakakupissa.

– Totta kai, kun tietää, että tulevinakin vuosina meillä on kasassa joukkue, millä on aina mahdollisuus menestyä, niin hyvillä mielin jatkan eloani täällä Kainuussa, Väliaho taustoittaa.

Jymyn sopimusrintamalla tilanne näyttää tällä hetkellä vakaalta ja keskeisistä pelaajista monella on jo tässä vaiheessa seuran kanssa monivuotinen sopimus.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne:

2019

Markus Tuikka
Jussi Korhonen
Antti Kiiskinen
Riku Niemi
Jere Vikström

2020

Antti Korhonen
Lauri Rönkkö
Matias Litmanen
Joni Rytkönen
Topi Korhonen
Juuso Väisänen

2021

Roope Korhonen
Niilo Piiponniemi
Niko Korhonen
Ville Väliaho