Mestarijoukkueeseen muutoksia – Jani Komulainen jatkaa pelinjohtajana

Sotkamon Jymyssä tällä kaudella Suomen mestaruuden voittaneet Antti Korhonen, Topi Korhonen ja Ville Väliaho eivät jatka violettioranssien väreissä. Ensimmäisen mestaruuden pelinjohtajana voittanut Jani Komulainen jatkaa viuhkassa.

Sotkamon Jymyn pesäpallokausi 2020 oli vertaansa vailla. Nuorekas joukkue kasvoi kauden aikana mestarijoukkueeksi ja juhli lopulta mestaruutta viiden vuoden tauon jälkeen Sapsojärvessä. Osana tuota tarinaa olivat myös Antti ja Topi Korhonen sekä Ville Väliaho.

Koko uransa Sotkamossa pelannut Topi Korhonen jättää Jymyn toistaiseksi suurella haikeudella ja lähettää samalla vuolaat kiitokset myös Jymy-faneille, jotka jaksavat hurrata ja kannustaa katsomoissa joukkueen edesottamuksille.

– Olen pelannut Jymylle pienestä pitäen. Kaikella, mitä olen vuosien saatossa saanut, on todella merkittävä rooli siihen millainen ihminen ylipäätään olen tänä päivänä. Täytyy olla todella iloinen ja onnekas, että aikanaan Sotkamoon syntyi ja täällä sai kasvaa.

– Superpesisurani alkutaipaleella nuori Topi pääsi kasvamaan ja pelaamaan huikeiden pelaajien kanssa. Vuodet ovat antaneet sellaisen koulun, ettei sitä ole voinut ymmärtää kuin vasta nyt. Sain kokea mestaruushuuman jo nuorena, eikä sitä ehkä osannut arvostaa kuin vasta nyt mestaruutta juhliessa.

”Olin niin iloinen, että sain kokea mestaruuden näin hienojen pelikavereiden rinnalla tietäen sen olevan toistaiseksi viimeinen Jymyssä!” – Topi Korhonen

Jymyssä viisi kultaa ja kolme hopeaa voittanut 24-vuotias Korhonen haluaa kääntää urallaan uuden sivun. Loukkaantumiset ovat olleet pelimiehen riesana viime vuosina ja meinanneet jopa syödä poltteen pesäpallosta.

– Kesällä nilkkavaivaa parannellessa päätin, että nyt on aika poistua mukavuusalueelta ja ulosmitata itseni pesäpalloilijana. Lähden hakemaan pelillisesti isoa vastuuta toisaalta. Päätös ei ollut missään nimessä helppo, mutta samalla tämä on tehtävä nyt, ettei tarvitse vanhempana jossitella, Korhonen päättää.

”Sain, mitä tulin hakemaan!”

Kolme vuotta sitten Oulusta Jymyyn saapunut Antti Korhonen nousi Jymyn luottopelaajaksi ja samalla myös Suomen mestaruuden takuumieheksi. Kun Möykky tuli Sotkamoon hän totesi seuraavaa:

”Jymy tarjosi minulle erittäin hienon mahdollisuuden pelaajana. Siitä on otettava nyt kaikki hyöty irti.”

-Antti Korhonen 2.10.2017

– Näin jälkikäteen ajatellen, viikko sitten voitettu Suomen mestaruus kruunasi koko taipaleen Kainuussa. Tätä tulin hakemaan ja olen mielettömän iloinen, että nyt sen saavutin.

Henkilökohtaisella tasolla yhtenä isona tavoitteena Korhosella oli kasvaa ja kehittyä pesäpalloilijana, jonka hän myös omien sanojen mukaansa saavutti. Suurissa kaupungeissa pesäpalloa aiemmin pelannut etukenttämies sai reissultaan myös toisenlaista perspektiiviä.

– Onhan tämä yhteisö tällaisella pienemmällä paikkakunnalla täysin poikkeuksellinen. Se oli hienoa kokea.

Loistokauden Jymyssä pelannut Korhonen kertoi jatkon violeteissa kiinnostaneen, mutta työkuviot eivät mahdollistaneet sitä.

Tässä Antti Korhosen sivallus kolmosluukkuun ratkaisevassa finaalissa.

Väliaho hengitti Kainuussa pesäpalloa

Syksyllä 2018 Jymyn lukkariksi saapunut Ville Väliaho ja Sotkamon Jymy ovat purkaneet sopimuksen yhteisymmärryksessä. Tällä kaudella Aapo Komulainen nousi Jymyn ykköslukkariksi, minkä myötä sekä Väliaho että seura kokivat parhaaksi ratkaisuksi purkaa sopimuksen.

Taitavana lukkarina tunnettu Kankaanpään Mailan kasvatti sai Kainuusta kuitenkin paljon.

– Minun unelma oli pelata Sotkamon Jymyssä. Tämä reissu antoi minulle mukaan juuri niitä fiiliksiä, mitä ei mistään muualta saa kuin urheilusta. Ainutlaatuisia ilon ja onnistumisten hetkiä, mutta myös äärimmäisiä pettymyksiä.

Tässä vaiheessa Väliaho haluaa kuitenkin kääntää katseet jo tulevaan, mikä tarkoittaa maisemanvaihdosta. Kokonaisuudessaan tämäkin kausi antoi potkua pesäpallouralle.

– Loppukausi ei mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut. Tästä syystä tultiin sellaiseen ratkaisuun, että minun on parempi jatkaa uraa tässä tilanteessa jossain muualla.

– Kiitos Jymy-yhteisö ja -fanit näistä kahdesta vuodesta, ensi kesänä nähdään taas, Väliaho tunnelmoi.

Ville Väliaho jatkaa uraansa muualla.

Sotkamon Jymy haluaa kiittää kaikkia pelaajia isosta työstä Jymyn eteen niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Komulaiselle jatkopäätös oli päivänselvä

Jymyn viiden vuoden tauon jälkeen mestaruuteen luotsannut Jani Komulainen jatkaa Jymyn viuhkamiehenä.

– Kolmen vuoden aikana joukkue on muuttunut rajusti ja viime kesän hienon lopputuloksen myötä on erittäin mukava jatkaa töitä motivoituneen, sitoutuneen ja kehittyvän joukkueen kanssa. Jatkopäätös oli minulle päivänselvä, Komulainen summaa mennyttä.

Mestarijoukkueessa nähdään muutoksia, mutta samalla Jymyn omat kasvatit nousevat suurempaan rooliin. Komulainen on kääntänyt jo katseita tulevaan kauteen.

– Vastustajat näyttävät erittäin mielenkiintoisilta ja taas kerran vaaditaan iso työmäärä siihen, että tulemme syksyllä menestymään.

Jani Komulainen tuoreeltaan mestaruuden ratkettua.

SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen näkee, että Komulainen on oikea mies jatkamaan kolme vuotta jatkunutta prosessia Jymyn peräsimessä.

– Jymyssä on viime vuosien aikana ollut käynnissä iso muutosprosessi. Ensimmäisen mestaruuden voittaminen uudistuneella joukkueella antaa pelaajille sekä valmennukselle työrauhaa harjoitteluun sekä pelaamiseen. Tämä heijastuu varmasti yksilön ja joukkueen kehittymisenä, mikä tullaan näkemään ennen kaikkea pelikentällä.

Myös Saku Komulainen jatkaa Jymyn valmennustiimissä.

Jymy tiedottaa pelaajasopimuksista tiistaina 6. lokakuuta klo 18.

Kuvat: Jami Ivanoff, Janne Kuronen, Valtteri Mulkahainen & Janne Kuronen
Teksti: Olli Korhonen