Mestaruuskandidaatti Joensuu Jymyn vieraaksi torstaina

OTTELULIPUN SAAT OSTETTUA ENNAKKOON TÄMÄN LINKIN TAKAA!

Toukokuu saa arvoisensa päätöksen, kun Hiukan pesäpallostadionille saapuu kauden alla mestaruussuosikiksi ennakoitu Joensuun Maila. Joensuu ei itsekään ole aristellut moisia ennakointeja, vaan joukkue on itsekin ilmoittanut tavoitteekseen pesäpallon Suomen mestaruuden.

– Mitä minä olen talven ja kevään pelejä nähnyt, niin nämä väitteet eivät ole tuulesta temmattuja, Jymyn pelinjohtaja Mikko Korhonen komppaa.

– Pidän Joensuuta kovana pesäpallojoukkueena. Heillä on lyöntivoimaa ja vahva etukenttä, Korhonen jatkaa.

Joensuun Mailan kokoonpano on kärsinyt pienistä loukkaantumisista alkukaudella, mutta sotkamolaisyleisölle tutun Janne Vuorisen kaitsema ryhmä on silti sarjassa kolmossijalla pisteen Vimpeliä ja kaksi pistettä Sotkamoa perässä. Joukkueen valttikortit löytyvät jokeriosastolta, jonka voidaan hyvällä omallatunnolla väittää olevan sarjan kovalyöntisin: lyöjäjokereina paukuttavat jo toista kesää perätysten mörssärikaksikko Sami Joukainen (kaikkien aikojen lyöjäkuningas) sekä viime kaudella peräti 103 (10+93) juoksua lyönyt Juha Niemi.

Sami Joukainen on lyönyt yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana miesten Superpesiksessä 1122 (35+1087) juoksua. Kuva: http://www.jphirvonen.net

Sami Joukainen on lyönyt yli 20 vuotta kestäneen uransa aikana miesten Superpesiksessä 1122 (35+1087) juoksua. Kuva: http://www.jphirvonen.net

Tiistaina Seinäjokea vastaan kumpainenkin oli lyöntivireessä: Joukaisen tilille merkkautettiin 5 ja Niemelle 3 lyötyä juoksua. Iskun paikka löytyy Korhosen mukaan vaihtotilanteesta.

– Miten Joensuu rakentaa tilanteen jos Jonne Kemppainen puuttuu? Tähän meidän on käytävä kiinni, etteivät nämä hullut lyöjämiehet pääse lyömään tilanteisiin.

Sotkamo koki pienen takaiskun Koskenkorvalla Roope Korhosen satuttaessa pelitilanteessa nilkkaansa. Jokerina muutoinkin ottelussa pelanneen Roopen poissaolo ei tuo kuitenkaan Jymyn ulkopeliin muutoksia.

– On harmi, että Roopelle nyt kasautuu näitä, mutta se on sporttia. Parhaat pelimiehet tulevat näistä vielä parempina takaisin, Korhonen tuumii.

– Kotiutusvastuu jakaantuukin nyt Komulaiselle, Kohoselle ja Rautiaisille. En ole tippaakaan huolestunut.

Kaiken lisäksi ottelu tuo ylimääräistä sähköä ja säpinää Jymy-pelaajiin. Kärkiottelun tärkeyden aistii pelaajistosta ottelupalaverissa.

– Joukkue on odottanut tätä peliä kauan ja se saadaan nyt hyvään saumaan. Kotipeli Hiukassa sytyttää entistä enemmän, Korhonen paljastaa.

Joukkueenjohtaja Juha-Matti Halonen ja kapteeni Jani Komulainen auttavat ontuvaa Roope Korhosta pukusuojaa kohti.

Joukkueenjohtaja Juha-Matti Halonen ja kapteeni Jani Komulainen auttavat loukkaantunutta Roope Korhosta pukusuojaa kohti tiistain pelissä.

Ottelun kulminaatiopisteet:

Lukkaripeli. Toni Kohosen lukkaritaidot ovat kaikilla tiedossa, mutta myös Joensuun Mailan Mika Väisänen on osoittanut viime kausien aikana nousseensa vielä lukkarieliittiin. Tämän lisäksi Väisäsellä on apunaan yksi sarjan parhaista etukentistä (Jouni Itävalo – Tuomas Jussila).

Vaihtotilannepelaaminen ulkopelissä. Jymyn kannalta tärkeäksi nousee Joensuun kampittaminen vaihtotilanteissa. Jos pohjois-karjalaiset saavat miehen 3-pesälle, löytyy kotiutusvoimaa yllin kyllin.

Kotiuttaminen. Kuten mainittua, Joensuun mörssärit eivät ole ensimmäistä kertaa pappia kyydissä kotiutusten osalta. Jymyltä puuttunee Roope Korhosen panos torstain pelissä, joten nelikon Komulainen-Kohonen-I.Rautiainen-K.Rautiainen varaan lasketaan nyt entistä enemmän.

Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla huomenna torstaina 28.5. klo 18. Lippuja saa ostettua ennakkoon osoitteesta www.jymykauppa.fi!

Tiesitkö, että mm. Vuokatin koulukeskuksen uutta liikuntahallia on rakennettu Veikkauksen tuotolla? Kiitos siitä kuuluu kaikille Veikkauksen pelien pelaajille. Kiitoksena otteluun saapuvien katsojien kesken arvotaan kaksi ikimuistoista matkaa Superpesiksen itä-länsi -otteluun Veikkauksen Voittajakatsomoon. Elämys sisältää matkan fanibussilla, lajilegendojen vierailut, fanituotteita ja mahtavan tunnelman.

Katso lisätiedot ja muut mukana olevat ottelut tästä linkistä!

-AH