Mikko Korhonen tekee paluun pelaajavalmentajaksi

Kahdeksan Suomen mestaruutta urallaan pelaajana saavuttanut Mikko Korhonen liittyy mukaan Sotkamon Jymyn pelaavaan kokoonpanoon pelaajavalmentajana. Korhonen on liittynyt mukaan jo joukkueen harjoituksiin ja hänet nähdään myös kokoonpanossa 11.-12. maaliskuuta Oulussa pelattavissa halli-SM alkuturnausotteluissa.

– Saimme juuri mitä halusimme. Mikko tulee hoitamaan sektorinsa, kopparin roolin, minkä lisäksi hän tulee auttamaan joukkuetta taktisesti, pelillisesti ja henkisesti. Saimme siis johtajuutta ja näkemystä porukkaan, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen kertoo.

– Mikko liittyy myös valmennustiimiin lajivalmentajana, Kuosmanen lisää.

Immo Rautiaisen loukkaantuminen aiheutti Jymyn ulkopeliyhdeksikössä välittömiä muutoksia.

– Siirsimme Sakun (Hakkaraisen) linjaan ja Nikon (Korhosen) Immon vaativalle paikalle. Mikko tulee siis 2-koppariksi, Kuosmanen selventää.

33-vuotias Korhonen nähtiin samassa pelaajavalmentajan roolissa edellisen kerran kesällä 2013, jonka jälkeen hän toimi Sotkamon Jymyn pelinjohtajana kausina 2014 ja 2015 johdattaen joukkueen molempina kausina Suomen mestaruuteen.

Kopparin paikka on ”Doksalle” tuttu.

– Asia tuli todella puskista eikä miettimisaikaa hirveästi käytetty, vaan mentiin tunteella. Pelaaminen ei ole käynyt lainkaan mielessä, mutta olen äärettömän innostunut auttamaan, kun mahdollisuus nyt tarjoutui, Korhonen iloitsee.

Kunto on pysynyt korkeana ahkeran ja intohimoisen elämäntapatreenaamisen kautta.

– Tiesin, että pystyn näin räväkän ratkaisun tekemään, kun en ole hirmu kaukana siitä pelikunnosta, mikä minulla viimeisenä pelikautena oli. Koen vahvuudeksi senkin, että pystyn valmentamaan itseäni ja kuulostelemaan kroppaani.

Yksi Korhosen vahvuuksista on peliotteiden ja valmennuksen lisäksi ollut hengenluonti joukkueen sisällä. Tämän hän tiedostaa itsekin ja aikoo tuoda arkeen kehiin oman persoonansa johtajuuden ja ilmapiirin rakentamisen myötä. Pelaajistokin on ennestään tuttua joko peliuran tai valmennussuhteen kautta.

– Nyt pystyn myös pelinjohtajan silmin katsomaan omalta kohdaltani minkälaisen pelaajan haluaisin joukkueeseen tuoda ja käyttää niitä omia vahvuuksiani. Tekemisessä pitää olla myös vähän pilkettä silmäkulmassa, Korhonen kertoo.

Jymyn pelit halli-SM -alkuturnauksessa

La 11.03. klo 17 Sotkamo – Pattijoki
Su 12.03. klo 9 Sotkamo – Kempele
Su 12.03. klo 13 Oulu – Sotkamo

Ottelut pelataan Oulussa Ouluhallissa.