Mikko Korhosesta Jymyn kapteeni

Jymyn kapteenisto kesälle 2017 on valittu! Joukkueen sisäisen äänestystuloksen perusteella varakapteeneina toimivat Toni Kohonen sekä Kosti Rautiainen ja joukkueen virallisena kapteenina toimii paluun pelikentille tehnyt Mikko Korhonen. Mikko toimi edellisen kerran Jymyn kapteenina kausina 2008-2009.

– Otan kaikella kunnialla ja ylpeydellä homman vastuullisesti hoitaakseni, Korhonen kiittelee.

Korhonen muistuttaa, että homma on yhteistyötä, jota tehdään koko kapteenistona.

– Kostin ja Tonin kanssa tätä tehdään tiiminä, kuulostellaan joukkueen tilaa ja pidetään huoli, että tekeminen pysyy freesinä. Jokaisella joukkueen jäsenellä on tietysti vastuu joukkueesta, mutta kapteenistolla se vastuu on vielä isompi kaikkinensa, mitä joukkueen arkeen tulee, Mikko pohtii.

Tuoretta kapteenistoa hymyilyttää Kajaanin pallohallissa järjestettyjen treenien jälkeen.

Pesiksessä kapteenin hartioille sälyttyy myös perinteisesti hutunkeitto. Uransa päättänyt pitkäaikainen Jymyn kapteeni Jani Komulainen oli kuulu hutunkeittojen kivenkovasta voittoprosentistaan ja Korhonenkin aikoo verestellä hutunkeittotaitojaan, edellisestä pääsarjahutunkeitosta kun on jo vierähtänyt vajaa kahdeksan vuotta.

– Aion käyttää hutunkeittoon aikaa, etten mene ihan suorin polvin harjoittelematta. Todennäköisesti tulen sieltä täältä haastamaan ihmisiä lennosta hutunkeittoon, jotta saisin paljon harjoitusotteluita matkan varrelta, Mikko myhäilee.

Kausi alkaa Jymyllä tällä kaudella poikkeuksellisen aikaisin ja poikkeuksellisessa paikassa; Fuengirolassa Espanjan auringon alla 23. huhtikuuta.

– Meillä on potentiaalinen joukkue kasassa, mutta kun muutoksia on paljon tullut, niin itse kunkin täytyy tiedostaa, että aikaa, työtä ja kärsivällisyyttä tarvitaan, jotta saadaan kokonaispaletti kuosiin.

– Luotto tähän joukkueeseen ei ole mihinkään kadonnut. Porukasta aistii, että sitoutumisen taso on korkea, ”Doksa” tietää kertoa.

Teksti ja kuvat: Antti Haapasalo