Mikko Kuosmanen nappaa Jymyn viuhkan

Mikko Kuosmanen johtaa Jymyn peliä kaudella 2023. Kuosmasen sopimus on yksivuotinen. Jussi Haapakoski, Saku Komulainen ja Antti Hartikainen täydentävät valmennustiimin.

Edellisen kerran kaudella 2017 kainuulaisten viuhkamiehenä toiminut Mikko Kuosmanen nappaa pelinjohtovastuun superpesiskesän 2023 kattavalla sopimuksella. Yhden vuoden projekti on osa pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Kuosmanen jatkaa myös Superjymy Oy:n toimitusjohtajana.

– Käytiin useampia keskusteluja niin seurajohdon kuin valmennustiiminkin kanssa syksyn aikana siitä, miten pelinjohtajakuviot ratkaistaan. Kun käytännön asiat saatiin kasaan ja sovittua, niin paluu vuodeksi viuhkan varteen oli mahdollista, Kuosmanen summaa.

– Saimme viime kauden aikana sisäänajettua massiivisen projektin uuden stadionin, uusien musiikki- ja viihdetapahtumien sekä otteluiden osalta. Meillä on erittäin toimivat tiimit niin toimiston kuin valmennusjohdonkin puolella, mikä mahdollistaa tämän kaksoisroolin ensi kesälle, Superjymy Oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Tanskanen kommentoi.

Kuosmanen saa ympärilleen vahvan valmennusjohdon: Jussi Haapakoski toimii viimevuotiseen tapaan Jymyn kakkospelinjohtajana ja Saku Komulaisen vastuulla on fysiikka- ja videovalmennus. Vastikään syksyllä valmennustiimiin liittynyt Antti Hartikainen puolestaan toimii joukkueen lajivalmentajana. Valmennustiimi tekee tiivistä yhteistyötä ja jakaa vastuuta omien toimenkuvien sisällä.

– Tämä ei ole mikään pakon sanelema ratkaisu, vaan tällä haetaan absoluuttista menestystä. Viime vuonna saatiin viritettyä ulkopeli erittäin hyvälle tasolle ja nyt sama kehitys pitää saada tuotua sisäpeliin, Tanskanen visioi.

Kuosmanen on johtanut Jymyn peliä edellisen kerran kaudella 2017.

Paluun pelinjohtajaksi tekevä Kuosmanen on samoilla linjoilla.

– Homma ei missään nimessä tule jäämään ulkopelistä tai fysiikasta kiinni, mutta meidän tulee kehittyä ja siten muuttaa harjoittelua ja itse pelaamista, Kuosmanen kommentoi ja viittaa eritoten sisäpeliin, missä muun muassa uuden metrin linjan löytyminen on muuttanut merkittävästi sisäpelaamista ja kaaren työskentelyä.

Kuosmanen teki jo viime kaudella aikaisempaa lähempää yhteistyötä valmennustiimin kanssa. Panostukset valmennusjohtoon tähtäävät nimenomaan yksilölliseen kehitykseen erityisesti sisäpelissä, jota Kuosmanen johtaa. Tanskanen näkee, että Kuosmanen on tähän rooliin oikea mies.

– Valmennuksessa on erittäin ammattitaitoinen nelikko, joka tukee pelaajien ja sitä myötä koko joukkueen kehitystä. Kaikki tietää Mikon kyvyt, intohimon ja palon itse peliin, se on myös merkittävä seikka tässä kokonaisuudessa.

Kuosmanen johti menestyksekkäästi Jymyn peliä pääosin 2010-luvun taitteessa ja voitti kaiken kaikkiaan neljä mestaruutta pelinjohtajana. Viimeisten vuosien aikana kilpailu pesäpallokentillä on kiristynyt monestakin perspektiivistä.

– Nyt nähdään, että onko hän tosiaan niin kova pelinjohtaja kuin puhutaan ja mitä 2010-luku osoitti, niin ikään neljästi Jymyn peliä mestaruuden arvoisesti johtanut Tanskanen lataa naurahtaen.

Jussi Haapakoski jatkaa Jymyn kakkospelinjohtajana.

Sotkamon Jymyn tämänhetkinen sopimustilanne ja harjoitusryhmä:

2023
Roope Korhonen (s. -81)
Niilo Piiponniemi (s. -91) toistaiseksi
Niko Korhonen (s. -92)
Lauri Rönkkö (s. -94)
Ville Kotro (s. -95)
Antti Kiiskinen (s. -97)
Jussi Korhonen (s. -97)
Juho Keinänen (s. -99)
Niko Tuikka (s. -02)
Jere Heikkinen (s. -03)
Samuel Huotari (s. -07)

2024
Hannes Pekkinen (s. -98)
Elmeri Purmonen (s. -01)
Aapo Komulainen (s. -03)
Iivari Vihanto (s. -03)
Aleksanteri Huotari (s. -03)

2025
Kalle Kuosmanen (s. -01)

Valmennustiimi 2023:

Pelinjohtaja: Mikko Kuosmanen
2. Pelinjohtaja: Jussi Haapakoski
Lajivalmentaja: Antti Hartikainen
Fysiikka- ja videovalmentaja: Saku Komulainen