Mörssärit kohtaavat Hiukassa

Sotkamon Jymy – Seinäjoen JymyJussit, la 5.8. klo 16

Kupletin juoni on selkeä.

Juuso Myllyniemi purkaa haastavan 1-tilanteen, minkä jälkeen joku JymyJussien pelaajista ottaa hoitaakseen 2-tilanteen. Tämän jälkeen Jukka-Pekka Vainionpää alkaa takomaan juoksuja.

Seinäjoen pelitaktiikka on ollut tällä kaudella simppeli ja tehokas, sillä Jukka-Pekka on ollut hirmuvireessä. Mies on lyönyt 28:ssa ottelussa 115 (6+109) juoksua, eli 4,1 juoksua ottelua kohden ja johtaa lyöjätilastoa tällä hetkellä. Joukkue löytyy sarjataulukosta viidenneltä sijalta heti Jymyn takaa.

– Hyvälle lyönnille on aina tilaa. Kärsivällinen pitää olla, eikä saa ahnehtia liikaa, koska läpilyöntiuhka on Vainionpäällä myös melkoinen, Jymyn pelinjohtaja Mikko Kuosmanen selventää.

Vainionpää on tuulettanut kunnaria tällä kaudella kuudesti. Kuva: Erkki Hautaviita

Jymy ei jää pekkaa pahemmaksi tällä saralla, sillä kainuulaisilla on laittaa peliin myös oma vasemmalta sivaltava superjokeri Roope Korhonen. Korhosella kotiutuksia on kasassa 107 (3+104), eli hän on lyönyt ukkoa tupaan 4,0 kertaa ottelua kohden. Korhosella tosin on yksi ottelu Vainionpäätä vähemmän pelattuna. Ilta näyttää, kumpi lyöjäjokereista on tänään niskan päällä, kauden lyöjäkuninkuus tullaan varmasti kuitenkin ratkomaan näiden pelaajien välillä.

– Seinäjoki pelaa taktisesti hyvää ulkopeliä ja tekevät kovia valintoja. Joitain räpylävirheitä sinne on kuitenkin sekaan mahtunut, Kuosmanen toteaa.

Ennen ottelua juhlistetaan satavuotista Kainuulaista elokuvaa, kun 50-vuotta vanha kainuusta kertova filmi näytetään Hiukan stadionin videotaululta. Suuntana Kajaani -elokuva esitetään ennen ottelun alkua klo 15.30.

Huomioi myös tämä:

12-kertainen Suomen mestari Jani Komulainen tekee paluun lauantain pelissä jokeripaidassa. Paluu tuli ajankohtaiseksi, kun viime sunnuntain epäonnisessa vieraspelissä Kouvolassa tipahti tunnin sisään kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi kolme pelaajaa (Saku Hakkarainen, Antti Hartikainen ja Niko Korhonen), joista Antti Hartikainen palaa jokeripaitaan lauantaina. Tämän lisäksi yhdeksikköön nousee Kalle-Tapio Huusko.

Jymyn kokoonpano otteluun:

1. Niilo Piiponniemi
2. Jere Vikström
3. Toni Kohonen
4. Markus Tuikka
5. Topi Korhonen
6. Kalle-Tapio Huusko
7. Kosti Rautiainen
8. Jussi Korhonen
9. Immo Rautiainen
10. Roope Korhonen
11. Jani Komulainen
12. Antti Hartikainen

1pj. Mikko Kuosmanen
2pj. Mikko Korhonen