Nallet lentävät Hiukassa tänäkin vuonna

Jymyn järjestämään hyväntekeväisyysotteluun on juurtunut myös eräs toinen hyväntekeväisyysmuoto, joka on kerännyt jo kahtena vuotena suuren suosion. Katsojilla on mahdollisuus tuoda peliin mukanaan pehmolelu, joka heitetään kentälle Jymyn ensimmäisen juoksun synnyttyä. Pehmolelut kerätään talteen ja ne lahjoitetaan Mannerheimin lastensuojeluliiton Kainuun piirin kautta niitä eniten tarvitseville.

Kaksoisroolia Jymyn myyntipäällikkönä sekä lyöjätykkinä elävän Roope Korhosen lämpimin JymyHyvä-muisto liittyy juuri pehmoleluihin.

– Oma lehmähän tässä muistossa on ojassa, mutta minä olin se pelaaja, joka sai kunnian lyödä ekan juoksun, kun tämä tempaus ensimmäistä kertaa elokuussa 2013 järjestettiin, Korhonen muistelee.

– Se oli 1-rajanäppi. Sitten lensikin nallet taivaalle ja lähti varsinainen ralli käyntiin, hän jatkaa hymyillen.

Viime kesänä pehmoleluja saatiin lahjoitettavaksi peräti 810 kappaletta. Tänä vuonna tavoitteena on saada entistä enemmän pehmoleluja lahjoitettavaksi.

– Tavoitteena on myös se, että saamme ottelussa edes sen yhden juoksun lyötyä. Tähän mennessä se on onnistunut molempina vuosina, Roope hekottaa.

JymyHyvä-hyväntekeväisyysottelu pelataan lauantaina 22.8. klo 15, jolloin Sotkamon Jymy ja Alajärven Ankkurit kohtaavat Hiukan pesäpallostadionilla kolmannessa puolivälieräottelussa. Tätä ennen Hiukan pesäpallostadionilla järjestetään klo 13-15 lasten liikuntatapahtuma. Molempiin tapahtumiin on kaikille vapaa pääsy.

Niilo Piiponniemi, Jimi Heikkinen ja Niko Korhonen uppeluksissa viime vuonna lahjoitettujen pehmolelujen keskellä.
Niilo Piiponniemi, Jimi Heikkinen ja Niko Korhonen uppeluksissa viime vuonna lahjoitettujen pehmolelujen keskellä.

Lue ja katso JymyHyvästä lisää:

Lue juttu: Lauantain JymyHyvä-tapahtumassa lapset pääosassa

jymyhyvä_nalle

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Janne Kuronen