Niilo Piiponniemestä etenijäkuningas

Sotkamon Jymy – Vimpelin Veto 2-0 (6-4, 4-2)

Ottelun tilastot

Huolimatta siitä, että kyseessä oli sarjataulukon osalta panokseton ottelu, nähtiin Hiukan pesäpallostadionilla jännittävä ja tapahtumarikas pesäpallo-ottelu. Ensimmäisellä jaksolla kotijoukkue nousi tasoihin ja ohi vielä 0-3-tappioasemasta ja toisen jakson jälkeen paikalle saapuneet 2224 katsojaa todistivat lopulta Jymyn toista voittoa Vimpelin Vedosta tällä kaudella.

– Ihan ku ei olis tiennytkään, että ei ole panosta. Kun Sotkamoa vastaan pelataan, niin pelataan aina voitosta, Vimpelin parhaana palkittu Sami Haapakoski kertoi.

Jännitystä riitti joukkueiden tasonmittauksen lisäksi henkilökohtaisten tilastovoittojen saralla. Sotkamon Jymyn Niilo Piiponniemi ja Sami Haapakoski taistelivat tasapäin etenijätilaston voitosta ja kun Haapakoski jäi nollille tuotujen osalta, nousi Piiponniemi viime hetkellä kolmen tuodun myötä juoksulla ohi Haapakosken. Tuotuja Piiponniemelle kertyi runkosarjassa 2016 69 kappaletta, joka oli myös miehen henkilökohtainen ennätys runkosarjassa.

Niilo Piiponniemestä tuli näin historian viides Sotkamon Jymyn paidassa etenijätilaston voittanut pelaaja.

Niilo-Piiponniemi-etenijakuninkuus

Lista Jymyssä etenijätilaston voittaineista on nyt seuraava:

1964 Veikko Keskitalo
1989 Janne Vuorinen
1990 Janne Vuorinen
1991 Sami Sirviö
1992 Janne Vuorinen
1993 Janne Vuorinen
2005 Jarmo Heikkinen
2016 Niilo Piiponniemi

Niilo on näin ensimmäinen Sotkamon Jymyssä etenijätilaston voittanut pelaaja yhteentoista vuoteen. Edellisen kerran etenijäkuninkaaksi kruunattiin Jarmo Heikkinen kaudella 2005.

– Ja sitten heti perään 2016. Joku sen pystin varmaan 2027 sitten voittaa, Niilo nauroi hersyvästi.

Jymyn parhaana palkittiin ottelussa Immo Rautiainen, jonka ensimmäisen jakson upean 2-jatkeläpilyönnin ja kunnarin myötä Jymy nousi jaksovoittoon.

Pudotuspelit alkavat viikon päästä tiistaina 16.8. Hiukan pesäpallostadionilla klo 18. Vastustaja ei ole vielä tiedossa, vaan se selviää tulevista minipudotuspeleistä, joissa pareina on Hyvinkää ja Jyväskylä sekä Kitee ja Seinäjoki.

Teksti: Antti Haapasalo
Kuvat: Antti Haapasalo, Janne Kuronen
Grafiikat: Jaakko Hyvönen