Niilo Piiponniemi jatkaa Jymyssä vuoteen 2021 saakka!

Sotkamon Jymy on kiinnittänyt 27-vuotiaan Niilo Piiponniemen jatkosopimuksen myötä vuoteen 2021 saakka. Piiponniemellä oli aiempaa sopimusta jäljellä vielä tuleva sesonki, mutta Haapajärveltä pesäpallokartalle ponnistanut koppari laittoi puumerkkinsä jatkosopimukseen jo tässä vaiheessa sopimuskautta.

Piiponniemi kommentoi jatkosopimustaan tyylilleen uskollisesti.

– Tuli Kuosmasen Mikon kanssa puheeksi, että pitäisikö se jatkosopimus tehdä. Arvelin sitten, että voidaanhan se tehdä. Tehdään vaan.

Vuodesta 2012 saakka Sotkamossa perheensä kanssa asunut Piiponniemi on viihtynyt paikkakunnalla. Samalla Piiponniemi on varttunut joukkueen kokeneiden pelaajien kaartiin, sillä vain joukkueen nestori Roope Korhonen on edellä, mitä tulee ikävuosiin.

– Yllättävän kauan sitä on tullut täällä Sotkamossa jo asuttua. Täällä on ollut hyvä pelata ja asua, niin ei ole tarvinnut suunnitellakaan muualle lähtemistä, Piiponniemi taustoittaa.


Veijarimaisesta luonteestaan tunnettu Piiponniemi elementissään Vuokattihallin syövereissä.

”Joukkueessa on hyvä meno!”

Viimeiset kolme kuukautta on ollut monille pelaajille hieman poikkeuksellisempaa aikaa, sillä tulevaan superpesiskauteen valmistautuva miehistö on harjoitellut yhdessä enemmän kuin aiempina vuosina. Nyt joulukuun lopulla joukkue huokaisee hieman ja palaa harjoitusmiljöön äärelle intoa puhkuen tammikuun alussa leiriviikonlopun merkeissä.

Piiponniemi on sitä mieltä, että kulunut kolme kuukautta yhteisharjoituksineen on ollut omiaan luomaan pirteää ilmapiiriä.

– Joukkueen keskuudessa on ollut hyvä meno. Lokakuun alusta alkaen ollaan harjoiteltu paljon yhdessä ja päästy jo tässä vaiheessa toden teolla kiinni lajiharjoituksiin.

– Mukavahan se on käydä aina joukkueen kanssa yhdessä vähän tolskaamassa. Se voisi syksy tuntua pitkältä, jos ei olisi tätä yhteistä tekemistä joukkuekavereiden kanssa. Täällä kuulee välillä huonojakin vitsejä, kun muuten pitäisi nauraa vaan omille, hyville vitseille, Piiponniemi naurahtaa.


Niilo kesyttää palloa.

Erityisen iloinen Piiponniemi on siitä, että on saanut harjoitella terveenä ilman suurempia vaivoja haluaakin lähettää pesiksen ystäville kannustavan lausahduksen kaamoksen keskelle!

– Talvipäivänseisauskin saatiin taputeltua alta pois, niin nythän sitä mennään päivä päivältä valoa kohti!

Sotkamon Jymy toivottaa pesiksen ystäville mukavaa ja rauhallista joulua!

Kuvat ja teksti: Olli Korhonen